Un comandant rus de bombardier a fost împușcat. Spionajul militar ucrainean: „Vă știm numele, adresele, numerele mașinilor”

Comandantul unui bombardier strategic rusesc Tupolev Tu-95, maiorul Oleg Stegacev, a fost împușcat în orașul Engels, din sud-vestul Rusiei, unde se află și o bază aeriană, a transmis Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), conform The Kyiv Independent . Bombardier rusesc Tupolev Tu-95 Foto: Meoita | Dreamstime.com Rusia a folosit în

Comandantul unui bombardier strategic rusesc Tupolev Tu-95, maiorul Oleg Stegacev, a fost împușcat în orașul Engels, din sud-vestul Rusiei, unde se află și o bază aeriană, a transmis Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), conform The Kyiv Independent.

Bombardier rusesc Tupolev Tu-95Foto: Meoita | Dreamstime.com

Rusia a folosit în mod regulat baza aeriană Engels, care este situată la aproximativ 730 de kilometri sud-est de Moscova și la sute de kilometri de Ucraina, pentru a ataca Ucraina cu avioane care transportă rachete de croazieră.

„Ca urmare a atacului, Oleg Stegacev a suferit răni prin împușcare. Dacă a supraviețuit sau nu, vom clarifica”, spune GUR într-un comunicat.

Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării mai arată că maiorul, născut în 1983, a servit la baza aeriană Engels și ar fi fost direct implicat în atacuri asupra unor obiective civile ucrainene.

GUR nu și-a revendicat responsabilitatea pentru acest atac, dar a sugerat că a fost implicată: „Vă reamintim că pe toți criminalii de război îi așteaptă pedeapsa – vă știm numele, adresele, numerele mașinilor, rutele și obiceiurile obișnuite”.

Spionajul militar ucrainean a publicat și câteva fotografii cu ofițerul rus, în două dintre imagini apărând o mașină cu portierele deschise. (Foto: Dreamstime.com)

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *