„N-a avut Botoșaniul în viața lui lalele și crin imperial”. Soțul angajatei ilegal de primarul PSD Cosmin Andrei spune că orașul a fost împânzit cu florile ei preferate

Primarul PSD din Botoşani, Cosmin Andrei, este cercetat sub control judiciar de DNA după ce i-ar fi dat unei candidate la un post de consilier lista cu subiectele, iar aceasta a luat fraudulos concursul. Cel care l-a denunțat pe edil la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost chiar soţul femeii, cu care edilul ar fi fost

Primarul PSD din Botoşani, Cosmin Andrei, este cercetat sub control judiciar de DNA după ce i-ar fi dat unei candidate la un post de consilier lista cu subiectele, iar aceasta a luat fraudulos concursul. Cel care l-a denunțat pe edil la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost chiar soţul femeii, cu care edilul ar fi fost în relaţii apropiate, potrivit anchetatorilor. Bărbatul susține că edilul a plantat în municipiu florile preferate ale soției sale.

Cosmin Andrei, primarul municipiului BotoșaniFoto: Inquam Photos / Denis Grosu

Cosmin Andrei a fost luat în vizor de DNA după ce ar fi favorizat o femeie să obțină pentru un post la Direcția de Taxe și Impozite din Botoșani, unitate aflată în subordinea primăriei, oferindu-i subiectele, spune soțul angajatei, care acum se află în divorț, potrivit Știrile ProTV.

Anchetatorii arată în ordonanţă că, din primele verificări, reiese că soţul candidatei a intrat în posesia documentelor conţinând variantele de subiecte ce îi fuseseră furnizate soţiei sale cu o zi înainte de susţinerea examenului, conform Agerpres.

  • „Potrivit procesului-verbal din data de 25 ianuarie, ofiţerul de poliţie judiciară delegat în cauză a luat legătura, telefonic, cu numitul Cristian-Maricel Hriţcu, care i-a precizat faptul că în prezent se află la muncă în Italia, fiind şofer pe TIR şi că deţine nişte înscrisuri reprezentând subiectele la examenul din 26 august 2021 susţinut de soţia sa Cristina-Geanina Hriţcu pentru ocuparea unui post la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Botoşani.
  • Aceste înscrisuri le are de la soţia sa, care le-a primit în vara anului 2021 şi pe care le-a adus la imobilul reprezentând domiciliul conjugal, înscrisuri pe care, ulterior, Cristian-Maricel Hriţcu le-a luat şi le-a depozitat într-un imobil din municipiul Botoşani la care are acces prietenul său”, se menţionează în documentul anchetatorilor.

Bărbatul a confirmat pentru mai multe televiziuni că soţia lui a fost ajutată de Cosmin Andrei pentru a obține locul de muncă la stat.

„Relaţia lor a început în iunie 2021 şi concursul a fost în septembrie. Atunci era dragostea aia la început. La ea a fost aranjat. Aranjat de la cap la coadă. A avut subiectele înainte. A venit cu subiectele cu trei zile înainte. Avea subiectele în mână”, a spus Cristian Hrițcu, soțul femeii angajate, pentru ObservatorNews.ro.

El a mai povestit că primarul a plantat un bulevard întreg de lalele şi crini imperiali pentru soţia lui.

„Botoșaniul are lalele și crini imperial pe bulevard doar pentru că îs florile preferate ale soției mele. N-a avut Botoșaniul în viața lui lalele și crin imperial”, a mai povestit bărbatul pentru Știrile ProTV.

În ciuda celor întâmplate, bărbatul pare că l-a iertat pe Cosmin Andrei.

„Eu îl aleg, eu îl votez. Direct îi pun ștampila. Eu am încercat să îl contactez, să vorbesc cu el ca între bărbați, să îi explic că ea doar l-a folosit pe el și în momentul în care o să se întâmple o nefăcută, ea o să recunoasca tot. Și așa a fost”, a declarat bărbatul pentru Digi24.

Femeia a recunoscut că ar fi primit subiectele de la edilul municipiului Botoşani, spunând că a rătăcit prin casă documentele, pe care le-ar fi găsit apoi și le-ar fi luat soțul său.

Primarului Botoșaniului, Cosmin Andrei, lider al filialei municipale a PSD, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA, care vineri dimineață au făcut percheziții la biroul acestuia din primărie.

Primarul municipiului Botoşani, a anunţat, vineri, că s-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în PSD şi va colabora cu anchetatorii, astfel încât situaţia să fie clarificată în cel mai scurt timp.

Cosmin Andrei este președintele Organizației Municipale PSD Botoșani din octombrie 2023.

A fost ales primar pe lista PSD în 2020. Acesta se află la primul mandat, după ce a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Botoșani timp de opt ani.

Cosmin Andrei nu deține terenuri sau proprietăți, potrivit declarației de avere. În schimb, apare un împrumut de 50.000 de lei pe care l-a acordat în nume personal, însă la beneficiar apare tot numele lui. În ceea ce privește veniturile edilului, acesta a încasat 154.261 de lei, indemnizația de primar.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *