VIDEO Noi imagini de impact cu lovirea și explozia corvetei ruse Ivanovets

Vineri au fost fost publicate noi imagini video relevante de la atacul ucrainean care a scufundat ieri corveta rusă Ivanovets, de clasă Tarantul, în largul coastei Crimeei. Nava Ivanovets Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia Imaginile arată cum două rachete de croazieră anti-navă lovesc Ivanovet care explodează. Massive release of footage this morning

Vineri au fost fost publicate noi imagini video relevante de la atacul ucrainean care a scufundat ieri corveta rusă Ivanovets, de clasă Tarantul, în largul coastei Crimeei.

Nava IvanovetsFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Imaginile arată cum două rachete de croazieră anti-navă lovesc Ivanovet care explodează.

Serviciile de informații militare ucrainene (GUR) au declarat joi că agenții săi au scufundat în timpul nopții corveta rusească Ivanovets din clasa Tarantul III, purtătoare de rachete ghidate, aparținând Flotei Mării Negre.

„În timpul distrugerii navei specificate, au fost efectuate șase lovituri directe de către dronele navale asupra corpului navei. Ca urmare a avariilor, nava s-a rostogolit spre pupa și s-a scufundat. Conform datelor preliminare, operațiunea de căutare și salvare desfășurată de inamic nu a avut succes.”, a declarat Kirilo Budanov, șeful serviciilor secrete militare ucrainene.

Ivanovets a fost implicată în exerciții cu focuri reale în Marea Neagră

Nava Ivanovets a fost implicată în exerciții cu focuri reale în Marea Neagră în iulie 2023, după ce Rusia s-a retras din Inițiativa Mării Negre privind cerealele și a declarat ulterior că toate navele care navighează spre porturile ucrainene vor fi considerate ținte militare.

Echipajul corvetei purtătoare de rachete Ivanovets, din clasa Tarantul-III, a lansat atunci o rachetă de croazieră anti-navă din complexul Moskit împotriva unui presupus inamic care a încălcat o zonă închisă temporar navigaţiei, în partea de nord-vest a Mării Negre.

Presupusa scufundare a navei Ivanovets vine la doar o lună după ce nava de debarcare rusă Novocherkassk a fost lovită de rachete ucrainene în timp ce era ancorată la Feodosia, în Crimeea ocupată.

Lovitura a „distrus complet” nava, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Ucraina a lovit în mod repetat Flota rusă din Marea Neagră de la începutul invaziei la scară largă, inclusiv scufundarea crucișătorului Moskva, nava amiral, în aprilie 2022 și un atac devastator cu rachete asupra sediului flotei din Crimeea ocupată în septembrie 2023, care ar fi ucis peste 30 de ofițeri.

România s-a plâns în repetate rânduri de incursiunile militare ruse din apropierea graniţei cu ţara noastră şi de restricţiile abuzive asupra spaţiului aerian internaţional şi a apelor internaţionale de la nord-vestul Mării Negre.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *