Kate, prințesa de Wales, a fost externată după două săptămâni de spitalizare, fiind operată

Kate, prinţesa de Wales, s-a întors acasă, după două săptămâni de spitalizare, timp în care a suferit o intervenţie chirurgicală în zona abdominală, a anunţat luni Palatul Kensington, conform Reuters. Kate, prințesa de Wales Foto: Tim Goode / PA Images / Profimedia Palatul Kensington a anunțat, luni, printr-un comunicat, că prinţesa Kate s-a întors acasă

Kate, prinţesa de Wales, s-a întors acasă, după două săptămâni de spitalizare, timp în care a suferit o intervenţie chirurgicală în zona abdominală, a anunţat luni Palatul Kensington, conform Reuters.

Kate, prințesa de WalesFoto: Tim Goode / PA Images / Profimedia

Palatul Kensington a anunțat, luni, printr-un comunicat, că prinţesa Kate s-a întors acasă, în Windsor, și face progrese după ce a fost operată.

„Prinţul şi prinţesa doresc să mulţumească enorm întregii echipe de la London Clinic, în special personalului dedicat, pentru îngrijirea pe care i-au acordat-o”, se arată în comunicatul transmis în numele prinţilor de Wales.

Kate, în vârstă de 42 de ani, a petrecut aproape două săptămâni la spitalul London Clinic, un spital privat din capitala Marii Britanii, recuperându-se după ce a fost operată pentru o afecţiune nespecificată. Natura exactă a operaţiei lui Kate, al cărei anunţ a fost o surpriză, nu a fost dezvăluită, dar se aşteaptă ca prinţesa să aibă nevoie de câteva luni de recuperare. Un purtător de cuvânt al palatului regal preciza însă că prințesa nu suferă de cancer.

În timp ce Kate a fost externată, Regele Charles a rămas spitalizat în aceeași clinică, după ce vineri a suferit o intervenţie chirurgicală, diagnosticul fiind hipertofie de prostată.

Kate a devenit prințesă de Wales în septembrie 2022, după moartea reginei Elisabeta a II-a și preluarea titlului de prinț de Wales de către William de la tatăl său, viitorul rege Charles al III-lea. Titlul de prinț de Wales este conferit în mod tradițional moștenitorilor tronului britanic.

Charles a fost cel mai longeviv prinț de Wales din istoria monarhiei britanice, precum și cel mai în vârstă rege care a urcat vreodată pe tronul Regatului Unit, având 73 de ani și 298 de zile la momentul respectiv.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *