Maratonistul Ilie Roşu a murit după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii de la Focșani

Maratonistul Ilie Roşu, în vârstă de 64 de ani, a murit miercuri după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii, la Focşani, transmite Agerpres. Pompierii Smurd, ambulanta Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro Maratonistul a plecat, la ora 09.30, în cursă din Piaţa Unirii din Focşani, alături de alţi 14 colegi, dar

Maratonistul Ilie Roşu, în vârstă de 64 de ani, a murit miercuri după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii, la Focşani, transmite Agerpres.

Pompierii Smurd, ambulantaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Maratonistul a plecat, la ora 09.30, în cursă din Piaţa Unirii din Focşani, alături de alţi 14 colegi, dar la scurt tip, pe strada Unirea Principatelor, a căzut pe caldarâm, fiind resuscitat iniţial de un alt participant la maraton şi mai apoi de echipajele medicale. Ilie Roşu a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, procedurile de resuscitare continuând, conform protocolului.

La ora 11/17, medicii au declarat decesul acestuia.

Înainte de plecarea în cursă, Ilie Roşu a declarat, pentru Agerpres, că alergarea de miercuri reprezintă „respectul pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859″.

„Suntem 15 maratonişti care luăm startul din Piaţa Unirii din Focşani. Vom ajunge la Câmpineanca, Vârteşcoiu şi până la Odobeşti, pe un traseu dus – întors, în care vom trece şi pe la Mausoleul Eroilor din Focşani de unde zece copii vor continua cursa populară alături de noi. (…). Această alergare reprezintă respectul nostru pentru istoria României, respectul nostru pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859, pe 24 ianuarie, atunci când Cuza a fost ales domn al celor două ţări româneşti, Moldova şi Muntenia”, a declarat Ilie Roşu înainte de începerea maratonului.

Ilie Roşu alerga miercuri la cel de-al 293 maraton din cariera sa, având peste 12.000 de kilometri alergaţi la maratoane în România, Europa, dar şi pe alte continente.

Maratonul Unirii a fost anulat.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *