VIDEO Ucraina a lovit cu drone o rafinărie a Rosneft de pe coasta Mării Negre

Oficiali ruși au confirmat că drone lansate de Ucraina au lovit în cursul nopții de miercuri spre joi o rafinărie a Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, din regiunea Krasnodar de pe coasta de est a Mării Negre, relatează Reuters. Incendiu puternic la rafinaria Rosneft din Tuapse Foto: Captura video - OSINTTechnical

Oficiali ruși au confirmat că drone lansate de Ucraina au lovit în cursul nopții de miercuri spre joi o rafinărie a Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, din regiunea Krasnodar de pe coasta de est a Mării Negre, relatează Reuters.

Incendiu puternic la rafinaria Rosneft din TuapseFoto: Captura video – OSINTTechnical

Atacul a cauzat un incendiu la rafinăria Rosneft din orașul-port Tuapse, de unde compania rusă își trimite majoritatea producției la export.

O sursă ucraineană din cadrul SBU, Serviciul de Securitate de la Kiev, a declarat inițial pentru Reuters că la rafinărie a izbucnit un incendiu după ce aceasta a fost atacată cu drone de forțele ucrainene.

„SBU lovește adânc în Federația Rusă și continuă atacurile asupra instalațiilor care nu sunt doar importante pentru economia rusă, ci și furnizează combustibil pentru trupele inamice”, a declarat sursa din cadrul SBU sub condiția anonimității.

Informația a fost confirmată ulterior de către șeful districtului, Serghei Boiko, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini video cu incendiul.

Rușii spun că incendiul de la rafinăria Rosneft a fost stins

„Instalația de distilare în vid era în flăcări. Potrivit informațiilor preliminare, nu au existat victime sau răniți”, a spus oficialul rus într-un mesaj publicat pe Telegram, precizând că incendiul a fost stins de serviciile de intervenție.

Rosneft nu a comentat deocamdată informația.

Rafinăria Rosneft de la Tuapse are o capacitate anuală de producție de 12 milioane de tone metrice (240.000 de barili pe zi).

Printre altele, ea produce naftă, țiței, motorină și motorină cu conținut ridicat de sulf. Majoritatea produselor petroliere produse aici sunt exportate către Turcia, China, Malaysia și Singapore.

Orașul Tuapse pe hartă (FOTO: Google Maps)

Urmărește ultimele evoluții din a 701-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1274

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *