VIDEO Un avion militar rusesc Ilyushin Il-76, cu 65 de soldați ucraineni la bord, s-a prăbușit în apropiere de granița cu Ucraina – presa rusă

Un avion militar de transport rusesc Ilyushin Il-76 s-a prăbușit miercuri în regiunea rusă Belgorod, au anunțat patru instituții media pro-Kremlin, citând surse și înregistrări video postate pe rețelele de socializare, informează Reuters. Ilyushin Il-76 Foto: Mike Fuchslocher / Alamy / Alamy / Profimedia 12:58 Andrei Kartapolov, deputat în parlamentul rus și general în retragere

Un avion militar de transport rusesc Ilyushin Il-76 s-a prăbușit miercuri în regiunea rusă Belgorod, au anunțat patru instituții media pro-Kremlin, citând surse și înregistrări video postate pe rețelele de socializare, informează Reuters.

Ilyushin Il-76Foto: Mike Fuchslocher / Alamy / Alamy / Profimedia

12:58 Andrei Kartapolov, deputat în parlamentul rus și general în retragere, a declarat în timpul unei sesiuni parlamentare că avionul a fost doborât de trei rachete. El nu a precizat care a fost sursa informațiilor sale, notează Reuters.

12:00 Surse din cadrul armatei ucrainene au confirmat pentru publicația Ukrainska Pravda prăbușirea avionului, precizând că acesta transporta rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană S-300.

Guvernatorul regiunii Viaceslav Gladkov a declarat că a avut loc un „incident” în districtul Korochansky din regiune, la nord-est de orașul Belgorod, și că va inspecta locul.

Înregistrarea video postată de Baza, un canal legat de serviciile de securitate rusești, a arătat un avion de mari dimensiuni care a căzut la sol, provocând o explozie puternică.

Ministerul rus al Apărării a susținut că la bordul aeronavei se aflau 65 de soldați ucraineni capturați de forțele Moscovei care erau transportați în Belgorod pentru un schimb de prizonieri, potrivit agenției de stat TASS.

Il-76 este un avion de transport militar conceput pentru a transporta pe calea aerului trupe, mărfuri, echipamente militare și arme. Are un echipaj normal de cinci persoane și poate transporta până la 90 de pasageri.

Kremlinul a declarat, ca răspuns la întrebarea unui reporter, că analizează situația.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a fost supusă unor atacuri frecvente din partea Ucrainei în ultimele luni, inclusiv un atac cu rachete în luna decembrie care a ucis 25 de persoane.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *