Politico: Trump ar fi declarat că nu ar ajuta niciodată Europa dacă ar fi atacată

Donald Trump ar fi declarat în cadrul unei întâlniri la Forumul Economic Mondial de la Davos din 2020 că, dacă Europa ar fi atacată, SUA nu ar veni în sprijinul ei, a relatat Politico miercuri, citându-l pe comisarul european pentru piața internă Thierry Breton. Donald Trump Foto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia „Trebuie

Donald Trump ar fi declarat în cadrul unei întâlniri la Forumul Economic Mondial de la Davos din 2020 că, dacă Europa ar fi atacată, SUA nu ar veni în sprijinul ei, a relatat Politico miercuri, citându-l pe comisarul european pentru piața internă Thierry Breton.

Donald TrumpFoto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

„Trebuie să înțelegeți că, dacă Europa este atacată, nu vom veni niciodată să vă ajutăm și să vă sprijinim”, i-a spus Trump președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în 2020, potrivit comisarului european francez Thierry Breton, prezent și el la o reuniune la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Breton a spus că Trump a mai afirmat că „NATO este mort” și că SUA vor „părăsi” alianța.

„Apropo, NATO este mort și vom pleca, vom părăsi NATO”, a mai spus Trump, potrivit lui Breton. Și a adăugat: „apropo, îmi datorați 400 de miliarde de dolari, pentru că nu ați plătit, voi, germanii, ceea ce trebuia să plătiți pentru apărare”.

Trump este în prezent în fața în sondaje pentru a deveni candidatul republican la nominalizarea pentru alegerile prezidențiale americane din 2024, care ar urma să aibă loc în noiembrie.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1274

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *