Tom Cruise, anunț major privind cariera sa

​Warner Bros. Discovery a anunţat marţi încheierea unui acord cu Tom Cruise, unul dintre cei mai bine cotaţi actori de la Hollywood, pentru a dezvolta şi a produce filme originale şi francize cinematografice în 2024, informează agenția Reuters, citată de Agerpres. Tom Cruise la premiera la Cannes a „Top Gun: Maverick” Foto: Rune Hellestad /

​Warner Bros. Discovery a anunţat marţi încheierea unui acord cu Tom Cruise, unul dintre cei mai bine cotaţi actori de la Hollywood, pentru a dezvolta şi a produce filme originale şi francize cinematografice în 2024, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Tom Cruise la premiera la Cannes a „Top Gun: Maverick”Foto: Rune Hellestad / UPI / Profimedia Images

Parteneriatul încheiat cu Tom Cruise este o reuşită înregistrată de cei doi preşedinţi ai grupului Warner Bros. Motion Picture, Michael De Luca şi Pam Abdy, şi împlineşte dorinţa adeseori mărturisită a CEO-ului grupului, David Zaslav, de a colabora cu talente de top atât în echipa de producţie, cât şi în faţa camerei de filmat.

„Semnarea unui acord cu cel care este în mod incontestabil cel mai mare star de cinema din lume, Tom Cruise, are o importanţă uriaşă”, a declarat analistul media al companiei Comscore, Paul Dergarabedian. „Talentul atrage talent, iar fiecare studio îşi promovează acordurile oficiale cu cineaşti şi vedete importante pentru a comunica către lume angajamentul faţă de aceşti mult râvniţi creatori”, a adăugat el.

Tom Cruise, cunoscut pentru rolurile principale interpretate în pelicule precum Top Gun, The Last Samurai şi filmele din seria cinematografică Mission: Impossible, se va instala într-unul dintre birourile amenajate în complexul Warner Bros. Discovery, situat în oraşul Burbank, California, călcând astfel pe urmele unor vedete precum Clint Eastwood şi Frank Sinatra.

Ultimele filme ale lui Tom Cruise au avut încasări de peste două miliarde de dolari

De-a lungul unei cariere de cinci decenii, filmele cu Tom Cruise au adus încasări de peste 12 miliarde de dolari la nivel global, după ce Top Gun: Maverick, un lungmetraj lansat în 2022, a avut încasări de aproape 1,5 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de compania Comscore.

Cel mai nou film al actorului american,Mission: Impossible: Dead Reckoning Part One, a avut încasări mai modeste, de 568 de milioane de dolari la box-office-ul mondial din 2023. Acordul încheiat cu Warner Bros nu este însă unul exclusiv, iar Tom Cruise va continua să lucreze la următorul opus din franciza Mission: Impossible alături de Paramount Pictures, potrivit unei surse.

Warner Bros. şi alte mari studiouri depun eforturi pentru a se redresa în urma unui întreruperi prelungite a producţiei, după ce scenariştii de la Hollywood şi, ulterior, actorii din Statele Unite au intrat în grevă în 2023. Cele două greve au dus la sistarea unei mari părţi din producţia de film şi de televiziune, au oprit talk-show-urile nocturne şi au forţat posturile de televiziune să-şi umple grilele cu reluări ale unor reality-show-uri.

Încheiate după mai multe luni, cele două greve au dus la întârzierea finalizării următorului film din franciza Mission: Impossible, printre multe altele.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea cinematografiei, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1274

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *