PNL a cedat în fața PSD la împărțirea listelor din București. Cum arată algoritmul pentru Sectoare și Primăria Generală

Liberalii nu au reușit să-și impună candidatul pentru Primăria Generală și nu au obținut nici paritate cu PSD pe lista pentru consilierii din Capitală. Partidul condus de Marcel Ciolacu domină în Consiliul General și în sectoarele unde are primari. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea Ponderea pe lista comună PSD

Liberalii nu au reușit să-și impună candidatul pentru Primăria Generală și nu au obținut nici paritate cu PSD pe lista pentru consilierii din Capitală. Partidul condus de Marcel Ciolacu domină în Consiliul General și în sectoarele unde are primari.

Marcel Ciolacu și Nicolae CiucăFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Ponderea pe lista comună PSD – PNL din București este de 60% – 40% în favoarea social-democraților, au dezvăluit surse din cele două partide pentru Hotnews.ro.

„Raportul de 1.5 la 1 a fost stabilit pe baza sondajelor de opinie, dar și în urma negocierilor. El nu se aplică în fiecare sector, ci prima dată este utilizat pentru Consiliul General al Municipiului București”, au declarat sursele citate.

Unii social-democrați susțin că liberalii au avut de câștigat în urma acestei negocieri din Capitală, deoarece forța lor reală este una și mai scăzută. „Da, PSD va avea mai multe mandate de consilieri, dar oricum avea și acum mai multe. PNL a obținut victoria în București, în 2020, alături de USR, nu singur. Dacă fiecare era acum pe listă, PNL nu lua mai multe locuri”, au afirmat, pentru Hotnews.ro, social-democrați din organizația din Capitală.

Primăria Capitalei are 54 de consilieri generali, iar majoritatea a fost asigurată până în acest an de PNL – USR – PMP. PSD s-a aflat în opoziție în Consiliul General în perioada 2020 – 2024.

Ponderea în București pe listele PSD – PNL

Algoritmul din Capitală pentru lista de consilieri, după decizia Coaliției, este următorul:

Consiliul General – PSD 60% – PNL 40%

Sectorul 1 – PSD 50% – PNL: 50%

Sectorul 2 – PSD: 50% – PNL 50%

Sectorul 3 – PSD 67% – PNL 33%

Sectorul 4 – PSD 67% – PNL 33%

Sectorul 5 – PSD 50% – PNL 50%

Sectorul 6 – PSD 33% – PNL 67%

„PSD are dublu în sectoarele 3 și 4 pentru că are primarul în funcție. Același principiu se aplică pentru Sectorul 6, unde PNL are primarul prin Ciprian Ciucu”, au explicat surse din Coaliție, pentru Hotnews.ro, mecanismul prin care s-a ajuns la ponderea pe lista pentru consilierii generali și de sector.

Lista candidaților pentru primăriile din București

Coaliția a împărțit, săptămâna trecută, și candidaturile pentru Sectoarele Capitalei.

Primăria Capitalei – Cătălin Cîrstoiu – independent

Sectorul 1 – George Tuță (PNL)

Sectorul 2 – Rareș Hopincă (PNL)

Sectorul 3 – Robert Negoiță (PSD)

Sectorul 4 – Daniel Băluță (PSD)

Sectorul 5 – Adrian Vigheciu (PSD)

Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL)

Robert Negoiță va candida din partea PSD, au declarat pentru Hotnews.ro, surse social-democrate. De altfel, săptămâna trecută atât Marcel Ciolacu, cât și Nicolae Ciucă au fost la lansarea candidaturii acestuia. Edilul din Sectorul 3 nu a răspuns, până la publicarea articolului, întrebărilor Hotnews.ro.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1194

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *