VIDEO Prima ieșire publică a lui Vladimir Putin după atacul de la Moscova: Suspecții încercau să fugă în Ucraina / Non-umanii care nu pot avea o naționalitate își vor primi pedeapsa

Vladimir Putin a avut prima sa intervenție publică în privința atacului de la Moscova abia sâmbătă după-amiază, președintele rus reluând afirmația altor oficiali privind faptul că suspecții încercau să fugă în Ucraina și adăugând că cei care au ordonat atacul vor fi pedepsiți, transmit AFP și Reuters. Vladimir Putin, în timpul unui mesaj televizat din

Vladimir Putin a avut prima sa intervenție publică în privința atacului de la Moscova abia sâmbătă după-amiază, președintele rus reluând afirmația altor oficiali privind faptul că suspecții încercau să fugă în Ucraina și adăugând că cei care au ordonat atacul vor fi pedepsiți, transmit AFP și Reuters.

Vladimir Putin, în timpul unui mesaj televizat din februarie 2024Foto: Yuri Kadobnov / AFP / Profimedia Images

„Teroriștii, criminalii, non-umanii care nu au și nu pot avea o naționalitate se vor confrunta cu o soartă de neinvidiat – pedeapsa și uitarea. Ei nu au niciun viitor. Datoria noastră comună acum: camarazii noștri de pe front, toți cetățenii țării, este să fim împreună într-un singur suflet. Eu cred că așa va fi”, a spus liderul de la Kremlin, potrivit The Guardian.

„Criminalii și-au propus în mod calm și intenționat să ucidă, să tragă de la mică distanță în cetățenii noștri, în copiii noștri. La fel cum naziștii au efectuat masacre în teritoriile ocupate, au decis să organizeze un spectacol de execuție, un act sângeros de intimidare. Toți autorii, organizatorii și comanditarii acestei crime vor suferi o pedeapsă corectă și inevitabilă. Oricine ar fi ei, oricine i-ar ghida. Repet, îi vom identifica și pedepsi pe toți cei care se află în spatele teroriștilor, care au pregătit această atrocitate, acest atac asupra Rusiei, asupra poporului nostru”, a adăugat el.

Prima ieșire publică a lui Vladimir Putin: Principalele elemente ale discursului

  • Toți atacatorii au fost găsiți și arestați. Au fost arestate în total 11 persoane.
  • Ei încercau să fugă în Ucraina. Informații preliminare arată că unele persoane din partea ucraineană se pregătiseră să-i lase să treacă granița dinspre Rusia.
  • Toți cei responsabili de atacul de la Moscova vor fi toți pedepsiți
  • Nu-i vom lăsa pe inamicii noștri să ne divizeze
  • Ziua de 24 martie va fi zi de doliu naționat
  • Securitatea a fost întărită în toată țara
  • Mulțumesc serviciilor de urgență și serviciilor speciale pentru eforturile lor
  • Aș dori să-mi exprim sincerele condoleanțe celor care au pierdut persoane dragi
  • FSB și alte agenții de aplicare a legii se străduiesc să identifice și să descopere întreaga bază de complici ai teroriștilor: cei care le-au asigurat transportul, au trasat rutele de fugă de la locul crimei, au pregătit ascunzători, arme și muniții.

Aceasta a fost prima ieșire publică a președintelui rus după atac.

Posturile de stat rusești s-au pregătit toată noaptea să difuzeze discursul lui Vladimir Putin despre atacul terorist de la Moscova, dar în cele din urmă nu l-au mai primit, au declarat pentru publicația independentă rusească The Insider surse de la mai multe televiziuni.

În prima parte a zilei, Kremlinul doar a transmis că serviciile speciale l-au informat pe președinte despre desfășurarea situației. De asemenea, Președinția rusă a spus că Putin a discutat cu aliatul său belarus, președintele Alexandr Lukașenko despre lupta împotriva terorismului.

Atacul desfășurat vineri seară de mai mulți bărbați cu arme de foc într-o sală de concerte de la periferia Moscovei s-a soldat cu cel puțin 143 morți și peste 100 de răniți, mulți în stare critică, potrivit autorităților ruse. Serviciul de securitate FSB i-a transmis președintelui Vladimir Putin că 11 persoane au fost reținute după atacul revendicat de ISIS.

Rusia a început de dimineață să vorbească de „conexiunea” ucraineană

Serviciul de securitate rus (FSB) a afirmat sâmbătă că suspecții în atacul mortal de vineri de la o sală de concerte de la periferia Moscovei aveau „contacte” în Ucraina și plănuiau să fugă acolo.

Una dintre principalele voci ale propagandei Kremlinului, Margarita Simonian, a afirmat și ea că ucrainenii sunt implicați în atac, sugerând și că, până la urmă, americanii sunt de vină.

Ucraina nu a fost implicată în atacul armat de vineri din apropierea Moscovei, iar sugestiile privind o conexiune ucraineană „nu au nimic în comun cu realitatea”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al agenției militare de spionaj de la Kiev.

„Aceasta este, desigur, o altă minciună a serviciilor speciale rusești, care nu are nimic în comun cu realitatea și nu are cum să stea în picioare”, a declarat pentru Reuters Andriy Yusov, de la Direcția principală de informații a Ministerului Apărării.

Americanii îl avertizaseră, Putin a răspuns că e un șantaj

​Statele Unite au avertizat luna aceasta Rusia în legătură cu un atac terorist care ar putea viza „adunări mari” la Moscova, a anunțat Casa Albă.

„La începutul acestei luni, guvernul american avea informații despre un atac terorist planificat la Moscova, care ar putea viza adunări mari de oameni, inclusiv concerte, iar Washingtonul a împărtășit aceste informații cu autoritățile ruse”, a declarat Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională al SUA.

Vladimir Putin a respins avertismentele SUA privind un potențial incident terorist la Moscova, cu doar câteva zile înainte de atacul de vineri seară.

Președintele rus a declarat marți, pe 19 martie că scopul „declarațiilor provocatoare recente ale unor structuri oficiale occidentale privind posibilitatea unor atacuri teroriste în Rusia” dăunează societății rusești.

„Toate acestea seamănă cu un șantaj pur și simplu și cu intenția de a intimida și destabiliza societatea noastră”, a susținut Putin, potrivit presei de stat.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *