„Curajoasa Kate”: Marea Britanie este în stare de șoc după ce prințesa de Wales a anunțat că are cancer

După săptămâni de zvonuri şi speculaţii, Marea Britanie este în stare de şoc sâmbătă după ce prinţesa Kate a dezvăluit că suferă de cancer, deja numeroase persoane salutând curajul foarte popularei soţii a moştenitorului tronului, comentează France Presse, preluată de Agerpres. Marea Britanie, zguduită de anunțul că prințesa Kate are cancer Foto: AA/ABACA / Abaca

După săptămâni de zvonuri şi speculaţii, Marea Britanie este în stare de şoc sâmbătă după ce prinţesa Kate a dezvăluit că suferă de cancer, deja numeroase persoane salutând curajul foarte popularei soţii a moştenitorului tronului, comentează France Presse, preluată de Agerpres.

Marea Britanie, zguduită de anunțul că prințesa Kate are cancerFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Familia regală britanică se află într-o situaţie fără precedent în care doi dintre cei mai importanţi membri ai săi, regele şi cea care urmează să fie viitoarea regină, trebuie să lupte împotriva cancerului.

Declaraţiile prinţesei de Wales fac sâmbătă marile titluri ale presei britanice, care o adoră pe Kate şi o vede drept un membru model al monarhiei. Cuvântul „şoc” însoţit de fotografia se află pe prima pagină a mai multor jurnale.

„Curajoasa Kate”

„Brave Kate” (Curajoasa Kate), scrie tabloidul The Sun. „Măcar o dată, ea trebuie să se concentreze doar pe ea însăşi”, spune Daily Mail.

The Times reia cuvintele optimiste ale prinţesei: „O să trec peste asta”, titrează cotidianul.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, al cărui cancer a fost anunţat la începutul lui februarie, s-a declarat “mândru de curajul” de care a dat dovadă Kate, care este soţia fiului său William, moştenitorul tronului. El “a rămas în contact strâns cu nora sa dragă în ultimele săptămâni”, a indicat Palatul Buckingham.

Mesajele de sprijin au început să curgă rapid. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a urat prinţesei „restabilire completă”. „Forţa şi rezistenţa voastră ne inspiră pe toţi”, a scris el pe reţeaua socială X.

„Eşti curajoasă şi te iubim”, a scris pe X Jill Biden, soţia preşedintelui american Joe Biden. Acesta din urmă a spus că „se roagă” pentru vindecarea prinţesei.

Prințesa de Wales a anunțat că are cancer

Kate, a cărei absenţă după operaţia ei de la mijlocul lui ianuarie a provocat speculaţii intense pe reţelele sociale, a vorbit, părând epuizată şi obosită, într-un videoclip filmat miercuri la Windsor, în vestul Londrei, şi difuzat vineri.

„Ultimele luni au fost incredibil de dificile pentru întreaga mea familie”, a spus prinţesa.

„În ianuarie, am avut o operaţie abdominală majoră la Londra. La acea vreme, s-a considerat că nu sufeream de cancer”, a explicat prinţesa de 42 de ani.

„Cu toate acestea, teste după operaţie au indicat prezenţa cancerului”, a continuat ea, vorbind despre un “şoc imens”.

Prinţesa urmează „chimioterapia preventivă”.

Acest tratament este de obicei propus după o operaţie pentru a reduce riscul reapariţiei şi răspândirii cancerului în organism prin propagarea celulelor canceroase în sânge. La fel ca Charles, Kate nu a precizat natura cancerului ei.

Un șoc și un moment greu pentru monarhia britanică

„Aceasta este o veste groaznică. Este un şoc”, a declarat pentru AFP expertul în familia regală Richard Fitzwilliams. „Modul în care a vorbit despre starea ei a fost profund emoţionant”, a subliniat el.

„Fără îndoială că acesta este un moment foarte, foarte dificil pentru instituţia monarhiei”, a adăugat el, notând că este “aproape imposibil” să se planifice ceva care să-i implice pe Charles şi Kate.

Starea de sănătate a prinţesei devenise preocupantă de mai bine de două luni.

Pe 17 ianuarie, Palatul Kensington a anunţat că ea a suferit o operaţie abdominală majoră cu o zi înainte într-o clinică din Londra. Palatul a avertizat atunci prinţesa Kate nu va reveni la îndatoririle oficiale decât după Paşte.

Acesta nu a dat alte detalii, dar a transmis corespondenţilor regali britanici informaţia că nu este cancer.

Soția prințului William este una dintre cele mai populare figuri regale

Convalescenţa îndelungată a prinţesei, de obicei una dintre cele mai fotografiate femei de pe planetă, şi absenţa informaţiilor au alimentat săptămâni întregi zvonuri şi speculaţii intense, pe care palatul nu a reuşit să le oprească.

Prinţesa de Wales este una dintre cele mai populare figuri ale familiei regale, cu imagine perfectă şi plină de farmec.

Kate, William şi cei trei copii ai lor, George, 10 ani, Charlotte, 8 ani, şi Louis, 5 ani, locuiesc într-o proprietate ferită de ochii lumii din Windsor, în vestul Londrei.

S-au căsătorit în 2011 la Westminster Abbey. Zâmbitoare şi elegantă, ea s-a impus de-a lungul anilor ca o figură inconturnabilă a familiei regale britanice.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *