Prințul Rolex-urilor false este judecat la Paris / El se apără singur și cu tupeu în fața armatei de avocați ai orologierului elvețian

În vizorul Federației Elvețiene de Orologerie a intrat un francez de 25 de ani care opera din Thailanda și despre care elvețienii spun că ar fi vândut aproximativ 12.000 de ceasuri contrafăcute – dintre care 80% erau Rolex – între 2019 și 2022. Ceasuri Rolex false, fabricate in China Foto: Charles Rex Arbogast / AP

În vizorul Federației Elvețiene de Orologerie a intrat un francez de 25 de ani care opera din Thailanda și despre care elvețienii spun că ar fi vândut aproximativ 12.000 de ceasuri contrafăcute – dintre care 80% erau Rolex – între 2019 și 2022.

Ceasuri Rolex false, fabricate in ChinaFoto: Charles Rex Arbogast / AP / Profimedia

Cu toate acestea, un expert în ceasuri citat în ziarul Nice-Matin crede că Julien V. a vândut „cel puțin 50.000” Rolex-uri false.

Julien V. se mândrea că este deja milionar la vârsta de 25 de ani și că e revânzătorul numărul 1 în Franța de ceasuri contrafăcute. Judecat la Paris, falsificatorul s-a apărat singur în fața armatei de avocați ai mărcii orologiere de lux .

„Prințul” a căzut la sfârșitul anului 2022, la șase luni după ce unul dintre oamenii lui a picat în plasa întinsă de un membru al federației elvețiene de ceasornicarie.

„Amesteci lucrurile. Nici nu știi despre ce vorbești!” i-a spus el președintelui instanței de judecată, îmbrăcat într-o jachetă de puf și ochelari de soare negri.

Autodidact, născut în 1994 la Nisa, Julien a lucrat ca livrator de pizza, a părăsit Franța în 2015, îndreptându-se spre sudul Chinei, înainte de se stabili în Thailanda.

Inculpatul ascultă, cu maxilarul încleștat, bătând darabana brațele încrucișate cu degetele sale tatuate. Președintele menționează un furnizor de-al său care a fost prins în aprilie 2021 în timpul unui raid al poliției chineze: 38 de suspecți au fost arestați, echipamente folosite la asamblare confiscate și 130 de milioane de yuani confiscați.

Julien V. și-a continuat afacerea în ciuda tuturor piedicilor, folosind rețelele de socializare ca vitrină și WhatsApp ca formular de comandă. O echipă din China se ocupă de fabricarea ceasurilor și de expedierea ceasurilor, el având grijă să le tranziteze printr-o țară terță din Uniunea Europeană înainte de a le plasa în Franța și în alte state.

Vindea cam 10 ceasuri pe zi, le-a spune el anchetatorilor, care au calculat un prejudiciu de 3,3 milioane de euro.

Chestionat de președintele completului cu privire la cei 67 de intermediari cu care ar fi lucrat, Julien i-a răspuns: „Lucram singur! Mi-e atât de foame încât nu împart cu nimeni nimic! Am 4 milioane în bitcoini, nu am nevoie de ceasuri. Pentru mine ceasurile sunt un hobby”, spune el.

Catalogul lui Julien V. conținea patru game de produse, dintre care 80% Rolex-uri false: copii chinezești bine realizate, vândute cu aproximativ 500 de euro,– falsuri cu serii reale – oferite cu 1.300 de euro. A treia gamă include ceasuri false echipate cu accesorii reale, vândute cu 6.500 de euro, iar a patra categorie era reprezentată de Rolexuri reale care depășeau 60.000 de euro.

„Pot să fac ceva 100% adevărat la fel cum pot să fac ceva 100% fals. Fac orice e dispus clientul să cumpere”, spune acesta.

Cât despre banii obținuți, aceștia au fost investiți în mașini și proprietăți în Thailanda.

Rolexurile reale costă de la aproximativ 5.000 de euro până la peste 70.000 de euro și își păstrează sau își măresc valoarea pe piața second-hand.

Falsurile de înaltă calitate au atras atenția ceasornicarilor elvețieni care au angajat anchetatori privați, potrivit presei franceze.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2126

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *