Sondaj comandat de Nicușor Dan: Piedone e pe primul loc în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone(PPUSL) ar obține un scor de 40,4% pentru funcția de primar general, arată un sondaj realizat în perioada 2-9 martie la comanda lui Nicușor Dan. Actualul primar se clasează pe locul 2, cu 39,3%. Fostul primar general, Gabriela Firea, care a anunțat că dorește să candideze, nu apare în sondaj. Primarul Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone(PPUSL) ar obține un scor de 40,4% pentru funcția de primar general, arată un sondaj realizat în perioada 2-9 martie la comanda lui Nicușor Dan. Actualul primar se clasează pe locul 2, cu 39,3%. Fostul primar general, Gabriela Firea, care a anunțat că dorește să candideze, nu apare în sondaj.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

Sebastian Burduja (PSD-PNL) are 16%, Diana Șoșoacă 2,4%, iar Mihai Enache (AUR) – 1%.

48,2% dintre respondenți consideră că în momentul de față Municipiul București se îndreaptă într-o direcție bună, în timp de 47,5% consideră că se îndreaptă într-o poziție greșită.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale și ar candida următoarele partide sau alianțe, dvs cu ce partid ați vota pentru Consiliul General al municipiului București?”, 30,7% au răspuns că ar vota cu PSD, 27,2 cu Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), 17,5% cu PNL, 2,9% cu partidul SOS, 4,5% cu PPUSL, 4,1% cu AUR, 3,9% cu AER, 3,5% cu REPER.

La întrebarea „ Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Europarlamentare, şi ar candida următoarele partide sau alianţe, dvs. cu ce partid sau alianţă aţi vota?”, 45.7% au răspuns că ar vota cu Alianța PSD-PNL, 26,3% cu Alianța Dreapta Unită, 6,4% cu AUR, 5,8% cu REPER, 4,6% cu PPUSL, 4,2% cu Partidul SOS și 4,2% cu Alianța AER.

Datele au fost culese în perioada 2 – 9 martie 2024, eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.27 %, la un grad de încredere de 95%. Sondajul a fost postat pe pagina de Facebook a primarului general, Nicușor Dan.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *