VIDEO Cimitirul în care este îngropat Alexei Navalnîi a fost închis de poliție. Oamenii aruncă flori peste gard, unde s-a format o coadă imensă -„Lăsați-ne să intrăm”

Cimitirul Borisovskoie, în care vineri a fost înmormântat Alexei Navalnîi, a fost închis duminică, în timp ce oamenii au format o coadă imensă, așteptând să depună flori la mormântul opozantului. coada in fata cimitirului in care este ingropat Navalnii Foto: Olga MALTSEVA / AFP / Profimedia Mii de ruși au stat și stau la coadă

Cimitirul Borisovskoie, în care vineri a fost înmormântat Alexei Navalnîi, a fost închis duminică, în timp ce oamenii au format o coadă imensă, așteptând să depună flori la mormântul opozantului.

coada in fata cimitirului in care este ingropat NavalniiFoto: Olga MALTSEVA / AFP / Profimedia

Mii de ruși au stat și stau la coadă şi duminică, pentru a treia zi consecutiv, la cimitirul Borisovskoie din sud-estul Moscovei, pentru a-i aduce un omagiu liderului opoziţiei Alexsei Navalnîi, care a fost înmormântat vineri, după decesul său subit la 16 februarie, în circumstanţe neclare.

La coada formată lângă cimitir au putut fi văzute chiar şi familii cu copii.

“Coada creşte minut în minut”, a comentat un simpatizant al lui Navalnîi pe reţelele de socializare, potrivit EFE, citat de Agerpres.

Cu toate acestea, polițiștii au închis porțile cimitirului, în timp ce oamenii încă așteptau să intre să își ofere omagiul.

Moscoviții scandează „Lăsați-ne să intrăm” în fața cimitirului în care este îngropat Alexei Navalnîi

Potrivit imaginilor de la fața locului, distribuite pe rețelele de socializare, oamenii aruncă flori peste gard, scandând „Lăsați-ne să intrăm”.

De asemenea, mormântul opozantului este deja acoperit de flori.

Mii de ruși au scandat numele lui Alexei Navalnîi și au spus că nu vor ierta autoritățile pentru moartea acestuia, în timp ce liderul opoziției a fost înmormântat vineri la Moscova. În timpul înmormântării, unii au avut curajul de a scanda “Rusia va fi liberă”, “Nu războiului”, “Rusia fără Putin”, “Nu vom ierta” şi “Putin este un criminal”.

Navalnîi, cel mai înverșunat critic al președintelui Vladimir Putin în Rusia, a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală arctică pe 16 februarie, stârnind acuzații din partea susținătorilor săi că ar fi fost ucis. Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea sa.

Aliaţii lui Aleksei Navalnîi au declanşat o anchetă privind circumstanţele morţii sale în închisoarea “Lupul polar” din districtul autonom Iamalo-Neneţk, situat dincolo de Cercul Polar.

Preşedintele rus Vladimir Putin, aflat în plină campanie electorală, nu a comentat moartea inamicului numărul unu al Kremlinului. De altfel, Putin nu i-a rostit niciodată numele în public

Citește și:

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *