LIVE Război în Ucraina, ziua 739: Atac masiv cu zeci de drone asupra Crimeeii / Podul Kerci, închis după explozii auzite în portul Fedosia / Atacuri aeriene rusești în Donețk și Zaporojie

Ucraina a lansat duminică un atac masiv cu zeci de drone asupra peninsulei Crimeea, susține Ministerul rus al Apărării. Sistemele de apărare antiaeriană le-ar fi distrus pe toate. Precizările au venit după ce oamenii au relatat pe rețelele de socializare că s-au auzit explozii într-un port din peninsulă. Podul Crimeii, vazut de la distanta Foto:

Ucraina a lansat duminică un atac masiv cu zeci de drone asupra peninsulei Crimeea, susține Ministerul rus al Apărării. Sistemele de apărare antiaeriană le-ar fi distrus pe toate. Precizările au venit după ce oamenii au relatat pe rețelele de socializare că s-au auzit explozii într-un port din peninsulă.

Podul Crimeii, vazut de la distantaFoto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 739- LIVE pe HotNews.ro:

10:39O femeie și un bebeluș de opt luni au fost găsiți duminică sub dărâmăturile clădirii lovite vineri seară de o dronă rusă la Odesa, ridicând la zece numărul morților, au anunțat duminică autoritățile ucrainene, transmite AFP.

Mama a fost găsită ținând în brațe bebelușul, potrivit serviciilor de urgență ucrainene.

10:17Armata ucraineană susține că Rusia a pierdut 1.160 de soldați în ultima zi.

De la începutul războiului, 416.800 de militari ruși ar fi fost eliminați, potrivit sursei citate.

09:30 Nu se întrevede nicio ieşire din conflictul din Ucraina, iar acest lucru paralizează politica europeană, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán, în Antalya, unde a participat la Forumul Diplomatic de la Antalya (ADF), la invitaţia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relatează MTI. Cu toate acestea, premierul Ungariei consideră că timpul este de partea Rusiei, notează News.ro.

09:08Atacuri aeriene rusești în regiunile Donețk și Zaporojie, sâmbătă dimineață, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, relatează Ukrainska Pravda.

O alertă de raid aerian este în vigoare în Ucraina.

08:33 Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus toate cele 38 de drone pe care Ucraina le-a lansat asupra Peninsulei Crimeea duminică dimineaţă devreme, a afirmat Ministerul rus al Apărării, după ce pe reţelele sociale din Ucraina şi Rusia au apărut relatări privind explozii puternice în portul Feodosia, potrivit Reuters și News.ro.

Ministerul rus al Apărării nu a precizat dacă sunt pagube sau victime, în declaraţia sa de pe Telegram.

Traficul rutier în apropiere de Feodosia a fost restricţionat, au anunţat anterior oficiali instalaţi de ruşi în Crimeea. Circulaţia pe podul care face legătura între Peninsula Crimeea şi Rusia continentală a fost întrerupt pentru câteva ore, fiind reluat în jurul orei 01.40 GMT, au afirmat, pe Telegram, oficialii instalaţi de ruşi în Crimeea.

Reţelele sociale ruseşti şi ucrainene au citat locuitori din Feodosia care au relatat că explozii puternice au fost auzite în zona portului maritim şi una depozit de petrol, duminică, la ora locala 2 a. m. (sâmbătă, la ora 23.00 GMT).

Reuters a precizat că nu a putut verifica în mod independent relatările privind exploziile. Deocamdantă, oficialii ucraineni nu au comentat.

Autoritățile impuse de Moscova din Crimeea ocupată au închis traficul pe Podul Kerci de la ora 3:40.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente privind războiul:

—————-

Cele mai importante informații de sâmbătă privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.ro

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *