Avertismentul Kremlinului după ce Macron nu a exclus trimiterea de trupe NATO în Ucraina

Kremlinul a avertizat marți că dacă membrii europeni ai NATO vor trimite trupe pentru a lupta în Ucraina, atunci va deveni inevitabil un conflict între Rusia și Alianța Nord-Atlantică, informează Reuters. Dmitri Peskov Foto: Sefa Karacan / AFP / Profimedia Images Președintele francez Emmanuel Macron a deschis luni ușa pentru ca națiunile europene să trimită

Kremlinul a avertizat marți că dacă membrii europeni ai NATO vor trimite trupe pentru a lupta în Ucraina, atunci va deveni inevitabil un conflict între Rusia și Alianța Nord-Atlantică, informează Reuters.

Dmitri PeskovFoto: Sefa Karacan / AFP / Profimedia Images

Președintele francez Emmanuel Macron a deschis luni ușa pentru ca națiunile europene să trimită trupe în Ucraina, deși a avertizat că nu există un consens în acest moment, în timp ce aliații au fost de acord să intensifice eforturile pentru a livra mai multe muniții Kievului.

„Faptul că se discută posibilitatea de a trimite anumite contingente în Ucraina din țările NATO este un element nou foarte important”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Întrebat de reporteri care ar fi riscurile unui conflict direct Rusia-NATO dacă membrii NATO și-ar trimite trupele să lupte în Ucraina, Peskov a spus: „În acest caz, ar trebui să vorbim nu despre probabilitate, ci despre inevitabilitate (a unui conflict direct).

Mai multe state membre NATO și ale Uniunii Europene iau în considerare să trimită soldați în Ucraina în cadrul unor acorduri bilaterale, a declarat anterior premierul slovac Robert Fico, informează Reuters. El a precizat că Slovacia nu va face acest lucru.

Nici Cehia și Polonia nu iau în considerare să trimită trupe în Ucraina, au declarat marți premierii celor două țări, conform Reuters.

Un oficial de la Casa Albă a declarat pentru Reuters că Statele Unite nu intenționează să trimită trupe pentru a lupta în Ucraina și că nu există, de asemenea, planuri de a trimite trupe NATO pentru a lupta în Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 734-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *