Decizie fără precedent: Trump a pierdut procesul cu statul New York și a fost amendat cu 355 de milioane de dolari pentru fraudă financiară

Donald Trump a fost amendat vineri de un tribunal din New York cu aproape 355 de milioane de dolari pentru fraudă financiară în cadrul imperiului său imobiliar, Trump Organization, potrivit AFP. Donald Trump Foto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia Această decizie fără precedent este o lovitură pentru averea fostului președinte al Statelor Unite

Donald Trump a fost amendat vineri de un tribunal din New York cu aproape 355 de milioane de dolari pentru fraudă financiară în cadrul imperiului său imobiliar, Trump Organization, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Această decizie fără precedent este o lovitură pentru averea fostului președinte al Statelor Unite, care încearcă să fie reales în noiembrie.

Ea este însoțită de o interdicție de trei ani pentru omul de afaceri și este oprit de la a conduce orice afacere în statul New York.

Într-un document judiciar de 92 de pagini, judecătorul Arthur Engoron, de la Curtea Supremă a statului New York, i-a interzis lui Trump să conducă „orice afacere sau entitate legală în New York pentru o perioadă de trei ani” și l-a obligat să plătească 354,86 milioane de dolari.

Procurorul general al statului, Letitia James, depusese o plângere împotriva lui în octombrie 2022 și l-a adus pe el, pe cei doi fii adulți ai săi, Donald Jr și Eric Trump, și pe alți membri de familie la un proces civil pentru fraudă din octombrie până în ianuarie.

Ei au fost acuzați că au umflat enorm valoarea activelor imperiului familiei lor Trump Organization.

„Fraudă repetată”

James le cerea 370 de milioane de dolari despăgubiri pentru că, în anii 2010, au umflat enorm valoarea zgârie-norilor, hotelurilor de lux și a terenurilor de golf din întreaga lume, pentru a obține împrumuturi mai avantajoase de la bănci și condiții mai bune de asigurare.

Anumite active, cum ar fi Trump Tower de pe 5th Avenue din Manhattan, sunt emblematice pentru succesul omului de afaceri, care a intrat în politică pe fondul imaginii sale de constructor de succes.

Judecătorul Engoron, cu care Donald Trump a avut o interacțiune plină de insulte, a decis că a fost comisă o fraudă.

Judecătorul a constatat că Procuratura Generală a statului New York a prezentat „dovezi concludente că, între 2014 și 2021, inculpații (au) supraevaluat activele” grupului cu „812 milioane de dolari (până la) 2,2 miliarde de dolari”, în funcție de an.

Ca urmare a „fraudelor repetate”, la sfârșitul lunii septembrie, judecătorul a ordonat lichidarea societăților care gestionează aceste active, precum Trump Tower.

Această decizie a fost suspendată în apel.

Magnatul în vârstă de 77 de ani nu a încetat să vocifereze împotriva unei justiții pe care o consideră în mâinile democraților președintelui Joe Biden, denunțând „un proces demn de o republică bananieră”.

Avocații săi au susținut că dosarul era gol de conținut juridic.

Spre deosebire de procesele penale din acest an – cum ar fi cel stabilit pentru joi, 25 martie, pentru plăți făcute către o vedetă porno – Donald Trump nu risca închisoarea în acest caz civil.

Pe același subiect:

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *