VIDEO Jurnalistul Tucker Carlson l-a întrebat pe Putin despre „supărarea” legată de Transilvania

Prezentatorul TV american Tucker Carlson l-a întrebat pe Vladimir Putin în cadrul interviului de două ore pe care i l-a luat la Kremlin și despre „supărările multor națiuni” despre soarta Transilvainiei. Tucker Carlson alaturi de presedintele Vladimir Putin la Kremlin Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia Carlson i-a pus întrebarea președintelui rus după ce

Prezentatorul TV american Tucker Carlson l-a întrebat pe Vladimir Putin în cadrul interviului de două ore pe care i l-a luat la Kremlin și despre „supărările multor națiuni” despre soarta Transilvainiei.

Tucker Carlson alaturi de presedintele Vladimir Putin la KremlinFoto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

Carlson i-a pus întrebarea președintelui rus după ce înainte l-a întrebat întâi dacă i-a spus premierului ungar Viktor Orban că poate primi teritorii din Ucraina în care trăiește minoritatea maghiară.

„Niciodată. Nu i-am spus niciodată, nici măcar o singură dată. Nici măcar nu am avut vreo conversație pe subiectul acesta”, a răspuns liderul de la Kremlin, adăugând însă că „știe sigur” că maghiarii care trăiesc în Ucraina voiau să se întoarcă la Ungaria.

Președintele rus se lansează apoi într-o relatare personală despre o vizită pe care ar fi făcut-o în anii 1980 în Transcarpatia, regiunea ucraineană în care se află cea mai numeroasă minoritate maghiară, unde spune că a întâlnit etnici maghiari care și-au păstrat limba și identitatea.

„Ei sunt maghiari și se consideră a fi maghiari”, a subliniat el.

„Și cred că multe națiuni sunt supărate de asemenea de Transilvania, după cum evident știți. Multe națiuni se simt frustrate de granițele retrasate de războaiele secolului XX și războaie care datează de 1.000 de ani, pe care le-ați menționat”, continuă Tucker Carlson, amintind de comentarii făcute de Putin mai devreme în cursul interviului.

Președintele rus a evitat un răspuns direct la întrebarea despre Transilvania

Prezentatorul TV amintește apoi că, în pofida amenințărilor din partea Occidentului pe care Moscova spune că le-a resimțit de ani de zile, Putin nu a atacat Ucraina până în urmă cu aproape doi ani.

„Înțeleg că discursurile mele lungi probabil că depășesc genul interviului. De aceea v-am întrebat la început, avem o discuție serioasă sau un show? Ați spus o discuție serioasă. Așa că vă rog să mă înțelegeți. Ajungem la punctul în care Ucraina Sovietică a fost înființată. Apoi, în 1991, Uniunea Sovietică s-a prăbușit și tot ce Rusia a oferit generos Ucrainei a fost smuls de aceasta”, a răspuns Putin.

El s-a lansat apoi într-o lungă critică la adresa fostei conduceri sovietice care a permis destrămarea URSS, fără a răspunde direct la întrebarea lui Carlson despre Transilvania.

După această parte a interviului Carlson a trecut la o întrebare despre destrămarea relațiilor dintre Rusia și Statele Unite și Occident, în pofida speranțelor majore privind o apropiere după căderea Cortinei de Fier.

Putin a spus că a discutat cu Bill Clinton despre aderarea Rusiei la NATO

Vladimir Putin i-a spus lui Carlson că, într-o întâlnire avută la Kremlin cu președintele american Bill Clinton la încheierea mandatului său, l-a întrebat pe acesta: „Credeți că dacă Rusia ar cere să adere la NATO, acest lucru s-ar întâmpla?”.

Putin a declarat că fostul președinte democrat de la Casa Albă i-a răspuns: „Știți, este interesant. Cred că da”. Președintele a susținut că atunci când s-a văzut mai târziu cu Clinton pentru cină, acesta i-a spus: „Este interesant: „Știți, am vorbit cu echipa mea, nu, nu este posibil acum”.

„Îl puteți întreba. Cred că se va uita la interviul nostru, va confirma”, a adăugat Putin.

Presat de Tucker Carlson dacă ar fi aderat la NATO, Putin a spus: „Dacă ar fi spus da, procesul de apropiere ar fi început și, în cele din urmă, s-ar fi putut întâmpla dacă am fi văzut o dorință sinceră din partea partenerilor noștri. Dar nu s-a întâmplat”.

De asemenea, el a vorbit despre nemulțumirea sa față de extinderea NATO spre est.

„Promisiunea a fost că NATO nu se va extinde spre est. Dar s-a întâmplat de cinci ori. Au fost cinci valuri de expansiune. Am tolerat toate acestea. Am încercat să-i convingem. Le spuneam: vă rugăm să nu o faceți”, a susținut președintele Rusiei.

REFERINȚĂ:

Urmărește ultimele evoluții din a 716-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *