Incendiu la o pensiune din Călimăneşti. Un angajat a murit, opt turiști și patronul s-au evacuat

Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţă, la o pensiune din Călimăneşti, opt persoane şi proprietarul reuşind să iasă din imobil, a anunţat ISU Vâlcea, scrie News.ro. Un angajat al pensiunii a murit. Patronul și doi salariați au fost transportat la spital, potrivit pompierilor.În momentul producerii incendiului, în pensiune erau 12 persoane: patronul, trei angajați și

Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţă, la o pensiune din Călimăneşti, opt persoane şi proprietarul reuşind să iasă din imobil, a anunţat ISU Vâlcea, scrie News.ro. Un angajat al pensiunii a murit. Patronul și doi salariați au fost transportat la spital, potrivit pompierilor.În momentul producerii incendiului, în pensiune erau 12 persoane: patronul, trei angajați și opt turiști, dintre care patru erau copii.

Masini de pompieriFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

09:11 Angajatul găsit inconştient la mansarda pensiunii a decedat.

09:07 Angajatul despre care se ştia că este la mansardă a fost găsit, este inconştient şi are arsuri minore la nivelul braţelor.

Un alt angajat al pensiunii, care venise să ajute la stingerea incendiului, are şi el arsuri uşoare la mâini şi va fi transportat la spital.

Până în acest moment sunt trei persoane transportate la spital: proprietarul şi doi angajaţi.

08:17„Pompierii militari intervin, în aceste momente, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, în localitatea Călimăneşti. Apelul a venit prin SNUAU 112 la ora 06:01. Au fost alocate de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi Staţiei de Pompieri Brezoi, cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială de transport personal şi victime multiple şi o ambulanţă SMURD, precum şi o ambulanţă SAJ. A fost direcţionat spre locul evenimentului şi SVSU din localitate. La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o cladire cu 2 etaje, cu degajări mari de fum”, a transmis ISU Vâlcea.

Din afirmaţiile proprietarului, în pensiune erau cazate 2 familii – 4 adulţi şi 4 copii, care s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor şi ar fi posibil ca la mansardă să mai fie o persoană, un angajat.

S-a intervenit cu celeritate şi cu prioritate pentru căutarea persoanei respective, concomitent cu intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Ambulanţă SAJ ajunsă la locul evenimentului a preluat o victimă, proprietarul, care avea tăieturi de la cioburile unei ferestre, şi a transportat-o la UPU Vâlcea.

În acest moment incendiul este localizat, pericolul de extindere la alte clădiri din jur fiind îndepărtat.

Continuă acţiunile de căutare a eventualelor persoane posibil surprinse în interiorul pensiunii, precum şi cele de stingere.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *