VIDEO Protestatara Codruţa Cerva, scoasă cu forţa din maşină şi dusă la INML / Ea a încercat să fugă de un control al Poliţiei

Codruţa Cerva, care s-a remarcat la protestele împotriva măsurilor de protecţie anti-Covid, a fost blocată în trafic vineri noaptea de către poliţiştii de la Rutieră, în zona Pieţei Victoriei din Capitală, şi scoasă cu forţa din maşină, după ce a încălcat mai multe reguli de circulaţie, a refuzat să se legitimeze şi să se supună

Codruţa Cerva, care s-a remarcat la protestele împotriva măsurilor de protecţie anti-Covid, a fost blocată în trafic vineri noaptea de către poliţiştii de la Rutieră, în zona Pieţei Victoriei din Capitală, şi scoasă cu forţa din maşină, după ce a încălcat mai multe reguli de circulaţie, a refuzat să se legitimeze şi să se supună testării privind consumul de alcool şi substanţe psihoactive, fiind dusă cu forţa la INML în vederea prelevării de mostre biologice.

Mașină de polițieFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Brigada Rutieră a anunțat sâmbătă că o conducătoare auto, în vârstă de 45 de ani, care a încercat să fugă de un control al Poliţiei în Sectorul 1, vineri seară, a fost blocată în trafic şi scoasă cu forţa din maşină. Ea a fost dusă la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea de probe biologice.

Conducătoarea auto – protestatara Codruţa Cerva, implicată în mai multe scandaluri – nu s-a conformat indicaţiilor şi solicitărilor poliţiştilor, adoptând o atitudine sfidătoare faţă de aceştia şi a încercat să se sustragă controlului prin părăsirea locului în care fusese interceptată.

Incidentul a fost filmat chiar de Codruţa Cerva, care a postat imagini pe Facebook.

La un moment dat, Codruţa Cerva îi înjură pe poliţişti, strigă după ajutor şi începe să ţipe în momentul în care este scoasă cu forţa din maşină.

Comunicatul Poliției Rutiere

Brigada Rutieră a transmis că vineri seara, în jurul orei 22:30, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza Sectorului 1, au observat o conducătoare auto care, în timp ce se deplasa cu autovehiculul, a săvârşit mai multe abateri la regimul rutier.

„Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii rutieri i-au indicat modul corespunzător de deplasare pe drumurile publice şi i-au solicitat acesteia să se legitimeze. Conducătoarea autoturismului nu s-a conformat indicaţiilor şi solicitărilor poliţiştilor, adoptând o atitudine sfidătoare faţă de aceştia şi a încercat să se sustragă controlului prin părăsirea locului în care fusese interceptată”.

Poliţiştii au fost nevoiţi să o scoată cu forţa pe femeie din maşină.

„Ca urmare a acţiunilor conducătoarei auto în cauză, poliţiştii au procedat la blocarea autovehiculului condus de aceasta, extragerea forţată a acesteia din vehicul şi conducerea ei la sediul subunităţii în vederea îndeplinirii procedurii de identificare şi sancţionare.

Conducătoarea auto a fost identificată în persoana unei femei în vârstă de 45 de ani, iar în momentul în care i-a fost solicitat să se supună testării privind consumul de alcool şi substanţe psihoactive aceasta a refuzat, devenind violentă verbal, motiv pentru care a fost imobilizată cu ajutorul mijloacelor din dotare şi condusă la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice”, a menţionat Brigada Rutieră.

Conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional pentru abaterile săvârşite la regimul rutier, cu amendă şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

„Menţionăm faptul că folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare de către poliţişti sunt măsuri poliţieneşti prevăzute în legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei Române, iar scopul acestora este de a înfrânge rezistenţa fizică a persoanei care nu se supune solicitărilor legale ale acestora”, au mai precizat reprezentanţii Brigăzii Rutiere. [Surse: Agerpres, News.ro]

(Foto articol: Vlad Ispas | Dreamstime.com)

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *