VIDEO Momentul în care două tramvaie se ciocnesc frontal în București. Ce spune STB despre cauza probabilă a accidentului soldat cu trei răniți

Au apărut primele imagini cu accidentul de duminică dimineața, în care au fost implicate două tramvaie STB, unul vechi ș unul nou, care s-au ciocnit violent în zona Ștefan cel Mare din București. Cauza probabilă a fost eroarea umană, a informat duminică Societatea de Transport Bucureşti. Tramvai Imperio Bucuresti Foto: Vlad Barza / HotNews.ro Pe

Au apărut primele imagini cu accidentul de duminică dimineața, în care au fost implicate două tramvaie STB, unul vechi ș unul nou, care s-au ciocnit violent în zona Ștefan cel Mare din București. Cauza probabilă a fost eroarea umană, a informat duminică Societatea de Transport Bucureşti.

Tramvai Imperio BucurestiFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu momentul în care cele două tramvaie se ciocnesc violent.

@drepturile_omului_1 Două tramvaie s-au ciocnit, duminică 24.12.2023 la ora 5:50, la intersecţia dintre Şoseaua Ştefan cel Mare şi strada Lizeanu. Cei doi conductori şi un pasager au fost răniţi. #tramvai #tramvai_accident #tramvai_tamponat #accident ♬ E Plina Lumea De Falsuri – Narcis

„Referitor la incidentul de duminică, 24 decembrie 2023, ora 5:56, în care două vagoane ale STB SA au fost implicate într-un accident în zona intersecţiei Şos. Ştefan cel Mare cu strada Lizeanu, facem următoarele completări: Evaluare la faţa locului a comisiei tehnice STB: calea de rulare – în parametri tehnici corespunzători; macaz intersecţie Lizeanu – funcţional; vagoane fără defecţiuni tehnice, care să provoace deraiere”, se arată într-un comunicat al STB, preluat de Agerpres.

@noaptedenoapte #accident #tram #tramvai #Bucuresti #Romania ♬ sunet original – Noapte de Noapte

În aceste condiţii. concluzia preliminară este că eroarea umană a fost cauza probabilă a accidentului.

„Concluzie preliminară: macaz activat spre stânga (sens Ştefan cel Mare spre Obor, în zona intersecţie Lizeanu); vagon tramvai 5 a continuat traseu înainte, fără sa dezactiveze macazul stânga; cauza probabilă accident: eroare umană”, mai spune STB.

Comisia tehnică a STB face propria evaluare şi va ţine cont, în concluziile finale, şi de raportul Brigăzii de Poliţie Rutieră a municipiului Bucureşti, adaugă societatea de transport.

Două tramvaie s-au ciocnit, duminică dimineaţa, pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală, iar în urma impactului cei doi vatmani şi unul dintre călători au fost fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

„Astăzi, 24 decembrie, ora 05:56, pe Şos. Ştefan cel Mare intersecţie cu Str. Lizeanu, sens Piaţa Sf. Gheorghe, un tramvai din linia 5 a lovit cu colţul stânga faţă un tramvai din linia 1, care circula pe sensul Banu Manta. Cei doi vatmani au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. În urma impactului, conducătorii celor două tramvaie şi unul dintre călători au fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Pentru preluarea fluxului de călători s-a înfiinţat linia naveta 601, care a circulat de la Gara Basarab până la Bucur Obor, pe arterele: Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, Cal. Griviţei, Piaţa Gării de Nord, Bd. Dinicu Golescu, cu întoarcere la Gara Basarab”, a anunţat STB.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1194

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *