Două fete au căzut de la etajul al doilea la aceeași oră, în orașe diferite

Două fete, de 11 și 14 ani, au căzut marți de la etaj, la aceeași oră. Incidentele s-au petrecut la o distanță de câteva sute de kilometri, una dintre adolescente fiind din Iași, iar cealaltă din Zalău. Masina de politie si ambulanta Foto: Vlad Barza / HotNews.ro O adolescentă de 14 ani a fost rănită

Două fete, de 11 și 14 ani, au căzut marți de la etaj, la aceeași oră. Incidentele s-au petrecut la o distanță de câteva sute de kilometri, una dintre adolescente fiind din Iași, iar cealaltă din Zalău.

Masina de politie si ambulantaFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

O adolescentă de 14 ani a fost rănită, marţi, după ce a căzut de la etajul al doilea al unei clădiri din municipiul Zalău, potrivit Graiul Sălajului. Fata locuiește într-un Centru de Servicii Sociale.

„Marţi, 12 decembrie a.c., în jurul orei 15.21, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău au fost sesizaţi în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj prin S.N.U.A.U. 112 că o persoană ar fi căzut de la etajul 2 al unei clădiri de pe strada Crişan din Zalău. Poliţiştii sălăjeni s-au deplasat cu operativitate la faţa locului şi au identificat persoana ca fiind o minoră de 14 ani, din Zalău”, a transmis IPJ Sălaj.

În urma evenimentului, fata a fost transportată la spital. Polițiștii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în acest caz.

La câteva sute de kilometri distanță, o fată de 11 ani a căzut de la etajul al II-lea al clădirii Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.

„La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 15.20, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul unei unități de învățământ, din municipiul Iași. Persoana, respectiv o minoră, de 11 ani, a fost preluată de ambulanță, pentru acordarea de îngrijiri medicale. La fața locului s-au deplasat polițiștii care efectuează cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidental”, au transmis polițiștii.

„Pacienta prezintă o contuzie toraco-abdominală și contuzie de coloană vertebrală dorsală, dureri la nivelul genunchilor, bilaterale, iar în momentul acesta se află în investigații”, a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

Reprezentanţii serviciului de urgenţe au susținut că gestul fetei a fost voluntar.

Și reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Iași au primit informații că ar fi vorba despre o tentativă de suicid.

„Din informațiile transmise de conducerea unității școlare știm că la finalul programului, a unui opțional pe care copilul l-a încheiat, a fost o tentativă de sinucidere. Doamna director ne-a transmis că este un copil de clasa a V-a, a fost sunat repede serviciul de ambulanță care s-a deplasat către unitatea școlară, copilul era conștient când a fost preluat. Un reprezentant ISJ este acum la liceu se vor face verificări și vom vedea contextul în care a avut loc. Cauzele nu le cunoaștem: ce poate să facă școala este să susțină copilul prin consiliere cu toate mijloacele de care dispune școala, dar și familia sa, în această perioadă”, a declarat Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *