Lovitură pentru Biden: Sondajele arată că Trump este în fruntea preferințelor pentru alegerile prezidențiale din 2024

Trump ar lua 47% din voturi în timp ce Biden doar 43%, arată un sondaj al Wall-Street Journal, citat de The Guardian. Poreivit aceluiași sondaj, Biden se află la cel mai scăzut nivel de aprobare al președinției sale, o constatare confirmată și de alte sondaje. Donald Trump Foto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia Dacă

Trump ar lua 47% din voturi în timp ce Biden doar 43%, arată un sondaj al Wall-Street Journal, citat de The Guardian. Poreivit aceluiași sondaj, Biden se află la cel mai scăzut nivel de aprobare al președinției sale, o constatare confirmată și de alte sondaje.

Donald TrumpFoto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia

Dacă în sondaj sunt incluși și alți posibili candidați la președinție, avansul lui Trump se extinde la șase puncte procentuale în fața lui Biden.

Deși Biden și-a exprimat dorința de a candida pentru un al doilea mandat, mulți din Partidul Democrat ar dori să-l vadă renunțând, temându-se de vârsta lui înaintată – 81 de ani în ziua alegerilor și 86 de ani după opt ani la Casa Albă dacă va câștiga anul viitor –

Rechizitoriul fiului președintelui, Hunter Biden, în California, pune obstacole suplimentare în calea lui spre realegere.

Între timp, Trump, în ciuda faptului că este fvorit pentru nominalizarea republicanilor, are propriile sale probleme cu legea. Trump, care va împlini 78 de ani în ziua votării, are patru dosare penale, unele dintre ele tocmai pentru că a încercat să anuleze victoria lui Biden din 2020.

La o strângere de fonduri de vineri seară, Biden i-a învinuit lui Trump pentru acțiunile sale din 6 ianuarie 2021, ziua revoltei din Capitoliu a susținătorilor săi care încercau să împiedice Congresul să certifice rezultatul alegerilor.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1254

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *