Documente scurse sugerează că mai mulți ruși au fost uciși în Ucraina decât se credea anterior

Soldați ruși din Ucraina, Foto: Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși au fost uciși, răniți sau capturați până la jumătatea lunii iunie, a relatează The Economist, citând documente scurse de la Departamentul de Apărare al SUA. Aceste cifre depășesc numărul de trupe rusești care se pregăteau pentru invazia

Soldați ruși din Ucraina, Foto: Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia

Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși au fost uciși, răniți sau capturați până la jumătatea lunii iunie, a relatează The Economist, citând documente scurse de la Departamentul de Apărare al SUA.

Aceste cifre depășesc numărul de trupe rusești care se pregăteau pentru invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, notează Kyiv Independent.

De asemenea, pierderile Rusiei în Ucraina din 2022 depășesc numărul de victime cumulate cu care țara s-a confruntat în conflictele militare de după cel de-al Doilea Război Mondial (invazia din Cehoslovacia, participarea trupelor rusești la diferite războaie în Africa sau Asia, războiul din Afghanistan, invazia din Georgia).

Pe 5 iulie, publicațiile independente de presă ruse Meduza și Mediazona au publicat un raport care indică faptul că aproximativ 120.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei.

Statul Major al Ucrainei estimează că pierderile de personal ale armatei ruse au depășit 500.000 la sfârșitul lunii mai. Acest număr include atât morții, cât și răniții.

Pentru fiecare rus ucis în acțiune, există aproximativ trei până la patru răniți, potrivit The Economist.

Printre cei care au suferit cele mai semnificative pierderi s-au numărat rușii cu vârsta cuprinsă între 35 și 39 de ani. Pe toată perioada invaziei, până la 27.000 de persoane din această categorie de vârstă au fost ucise, conform calculelor The Economist.

În ceea ce privește raportul procentual, cele mai grave pierderi s-au înregistrat în rândul populației masculine din Rusia cu vârsta cuprinsă între 45 și 49 de ani.

„Cele mai recente estimări sugerează că aproximativ 2% din toți bărbații ruși cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani ar fi fost fie uciși, fie grav răniți în Ucraina de la începutul războiului pe scară largă”, menționează The Economist.

Aproximativ 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în război, a declarat președintele Volodimir Zelenski pe 25 februarie, în singurul discurs public în care menționează un bilanț cu privire la numărul de morți al soldaților ucraineni de la începutul invaziei la scară largă.

Rusia continuă să recruteze între 25.000 și 30.000 de noi soldați pe lună, a relatat New York Times, citând oficiali americani. Acest număr este suficient pentru a completa trupele și a permite armatei ruse să continue să efectueze atacuri în stilul valurilor umane.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *