Sondaj CURS: Alianța PSD-PNL, favorită la europarlamentare. La mare distanță, Dreapta Unită și AUR / Topul intenției de vot pentru alegerile locale

​​Alianța PSD-PNL ar obține peste jumătate dintre voturile românilor la europarlamentare, în vreme ce PSD este favorit la alegerile locale, potrivit unui sondaj CURS, de tip omnibus, realizat în perioada 19-28 martie. Nicolae Ciucă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Astfel la întrebarea cu ce partid sau alianță vor vota la alegerile europarlamentare din 9

​​Alianța PSD-PNL ar obține peste jumătate dintre voturile românilor la europarlamentare, în vreme ce PSD este favorit la alegerile locale, potrivit unui sondaj CURS, de tip omnibus, realizat în perioada 19-28 martie.

Nicolae CiucăFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Astfel la întrebarea cu ce partid sau alianță vor vota la alegerile europarlamentare din 9 iunie, 53% dintre cei chestionați au răspus Alianța PSD-PNL. La mare distanță se află, potrivit sondajului, Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-FD) cu o cotă de 14%. La egalitate se situează AUR, tot cu 14%.

SOS România și UDMR trec si ele pragul electoral fiind creditate cu 5% din intențiile de vot.

PSD, favorit la locale

În cazul alegerilor locale, PSD este favorit, 35% dintre respondenți declarând că vor vota cu social-democrații. Pe locul al doilea se clasează PNL, cu 21% din intențiile de vot.

Locul al treilea pe podium este împărțit de AUR și Alianța Dreapta Unită, cu o cotă electorală de 13%.

UDMR este creditat cu 5% din intențiile de vot la locale, celelalte partide situându-se sub pragul electoral.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 19-28 martie, pe un eșantion de 1.067 de persoane și are o marjă de eroare de +/-3%.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1194

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *