Meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii: Ploi și vânt puternic în mare parte din țară, ninsori la munte – HARTĂ / Care e prognoza pentru București

ANM a transmis o informare meteo de precipitații și vânt puternic pentru o mare parte din țară, valabilă până luni seară. Ploaie torentiala Foto: Sergii Petruk, Dreamstime.com De asemenea, meteorologii au transmis un cod galben în care avertizează că în cursul zilei de luni va ninge la munte, iar în zonele înalte va fi viscol

ANM a transmis o informare meteo de precipitații și vânt puternic pentru o mare parte din țară, valabilă până luni seară.

Ploaie torentialaFoto: Sergii Petruk, Dreamstime.com

De asemenea, meteorologii au transmis un cod galben în care avertizează că în cursul zilei de luni va ninge la munte, iar în zonele înalte va fi viscol

Informare meteo de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului

În intervalul 24 martie, ora 10:00 – 25 martie, ora 20:00, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul și estul teritoriului și se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp, iar mai ales pe parcursul nopții de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei pe arii restrânse 25…30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, însoțite izolat de descărcări electrice.

La munte vor fi precipitații mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Trecător se vor semnala precipitații mixte, pe arii restrânse și în Transilvania și nordul Dobrogei.

Vântul va avea local și temporar intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar în zona montană de 60…70 km/h.

Se va produce brumă în noaptea de duminică spre luni în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în noaptea de luni spre marți în special în regiunile intracarpatice și în zona deluroasă din sud.

Cod galben de ninsori și vânt puternic, 25 martie, între orele 02:00 și 20:00

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m) unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Pe parcursul zilei de luni (25 martie) în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h.

Prognoza pentru București

În capitală, de duminică, ora 10:00 și până luni, ora 08:00,vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, transmite ANM în prognoza specială pentru București.

Cerul va fi variabil cu înnorări noaptea când va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoțite de descărcări electrice și se vor acumula cantități de apă în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar minima de 5…6 grade.

Luni, între orele 08:00 și 20:00, vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 11…13 grade.

Cerul va avea înnorări, va ploua în prima parte a zilei și se vor acumula cantități de apă de 5…10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări (rafale de 35…45 km/h).

foto articol: DreamsTime.com

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1274

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *