Brigitte Garcia, cel mai tânăr primar din Ecuador, a fost asasinată. „Nimeni nu e în siguranță, nimeni”

Brigitte Garcia, cel mai tânăr primar din Ecuador, şi un consilier au fost găsiţi împuşcaţi mortal într-o maşină, duminică dimineaţa, a anunţat poliţia din această ţară sud-americană, care se află în mijlocul unui val de violenţă pe care autorităţile îl pun pe seama traficului de droguri. Brigitte Garcia a fost găsită împușcată mortal într-o mașină

Brigitte Garcia, cel mai tânăr primar din Ecuador, şi un consilier au fost găsiţi împuşcaţi mortal într-o maşină, duminică dimineaţa, a anunţat poliţia din această ţară sud-americană, care se află în mijlocul unui val de violenţă pe care autorităţile îl pun pe seama traficului de droguri.

Brigitte Garcia a fost găsită împușcată mortal într-o mașinăFoto: Ariel Ochoa / imago stock&people / Profimedia

Potrivit Reuters, poliţia naţională a anunţat că investighează moartea lui Garcia, primarul din San Vicente, în vârstă de 27 de ani, şi a lui Jairo Loor, după descoperirea cadavrelor lor în provincia Manabi. Ambii au fost împuşcaţi, a precizat poliţia într-un comunicat.

Garcia făcea parte din partidul Revoluţia Cetăţenească al fostului preşedinte Rafael Correa.

Correa şi Luisa Gonzalez, candidatul prezidenţial al partidului la recentele alegeri, au calificat moartea lui Garcia drept un asasinat, pe platforma de socializare X.

“Tocmai am aflat că au asasinat-o pe colega noastră primar din San Vicente, Brigitte Garcia”, a precizat Gonzalez într-un mesaj. “Nu am cuvinte, în stare de şoc, nimeni nu este în siguranţă în Ecuador, NIMENI”.

Garcia este cea mai recentă figură politică din ţară care a fost ucisă, după asasinarea candidatului prezidenţial Fernando Villavicencio în august anul trecut. Villavicencio, un critic vocal al corupţiei şi al crimei organizate, a fost ucis în timp ce pleca de la un eveniment de campanie cu două săptămâni înainte de alegeri.

Preşedintele Daniel Noboa a declarat stare de urgenţă în ianuarie, pe fondul unei creşteri a violenţelor, în urma căreia bărbaţi înarmaţi au invadat un post de televiziune în timpul unei emisiuni în direct. De asemenea, Noboa a desemnat 22 de grupuri criminale drept organizaţii teroriste.

Starea de urgenţă a fost prelungită în această lună. (News.ro)

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *