LIVE VIDEO Atac armat la Moscova: Cel puțin 40 morți și 100 de răniți după ce mai multe persoane în ținută de camuflaj au deschis focul la o sală de concerte de lângă Moscova – RIA / Kievul: „O provocare conștientă a serviciilor speciale rusești”

Cel puțin 40 persoane au fost ucise și 100 rănite în incidentul armat care a avut loc astăzi la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, relatează agenția rusă de presă de stat TASS. Agenția de știri RIA a precizat că cel puțin trei persoane în haine de camuflaj au deschis focul în

Cel puțin 40 persoane au fost ucise și 100 rănite în incidentul armat care a avut loc astăzi la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, relatează agenția rusă de presă de stat TASS. Agenția de știri RIA a precizat că cel puțin trei persoane în haine de camuflaj au deschis focul în sala de spectacole Crocus City Hall și că unele persoane au fost rănite, citează Reuters.

Sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, în flăcăriFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Atacatorii au folosit, de asemenea, explozibili, provocând un incendiu.

LIVETEXT

21:46Ministerul de Externe de la Moscova a calificat atac armat de la sala de concerte Crocus City Hall din nord-vestul Moscovei drept un atac terorist şi a îndemnat întreaga comunitate internațională să îl condamne.

21:33 Legiunea „Libertatea Rusiei” declară și ea că nu este implicată în atac

„Învinuim regimul terorist al lui Putin pentru tragedia de astăzi de la Moscova. Ne-am confruntat deja cu astfel de manifestări ale dictaturii Kremlinului încă din primele zile ale lui Putin la putere și nu suntem surprinși de o nouă provocare sângeroasă. Atacul terorist a fost pregătit. Acoperirea mediatică a acesteia – de asemenea. Subliniem faptul că Legiunea nu este în război cu rușii pașnici. Este o metodă a oamenilor de forță ai lui Putin, pe care nu o susținem și împotriva căreia luptăm”, a declarat Legiunea pe Telegram.

21:30Rusia ceartă Casa Albă, care spusese că Ucraina nu pare implicată în atacul din Moscova: „Pe ce bază trag concluzii în mijlocul unei tragedii?”

21:29„Ucraina nu este implicată în atacul terorist de la Crocus”, a scris pe Telegram consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak.

21:20Potrivit datelor preliminare, 40 de persoane au fost ucise și peste 100 rănite în urma atacului terorist din complexul Crocus, potrivit Biroului Central al FSB, citat de Tass. Serviciile speciale desfășoară operațiuni operative și de căutare.

Moscova anulează toate evenimentele majore din weekend

21:09„Evenimentele de la Moscova sunt o provocare conștientă a serviciilor speciale rusești”, a declarat purtătorul decuvânt al Agenției Ucrainene de Informații pentru Ukrainska Pravda.

21:01Cel puțin 18 morți și 43 de răniți, potrivit ultimului bilanț citat de Reuters.

20:51Moscova anulează toate evenimentele majore din weekend după atacul armat-primarul orașului

Toate evenimentele sportive, culturale și alte evenimente publice de amploare vor fi anulate la Moscova în acest weekend după un incident armat, a declarat vineri primarul Moscovei, Serghei Sobianin, potrivit Reuters.

20:43O a doua explozie a fost auzită la sala Crocus, în apropiere de Moscova, locul unde a avut loc un incident armat, au anunțat vineri agențiile de presă rusești.

Autoritățile ruse au declarat că au intensificat măsurile de securitate în aeroporturile și gările din Moscova, au relatat agențiile, potrivit Reuters.

20:34Primele secunde ale atacului arată mai multe persoane în ținută de camuflaj care pătrund în clădire și deschid focul

20:32Casa Albă: Imaginile cu atacul din Moscova sunt groaznice. Nicio indicație deocamdată că Ucraina este implicată

Casa Albă a reacționat imediat după atacul armat de la Moscova, declarând că imaginile de la fața locului sunt greu de privit și trimițând un mesaj de compasiune victimelor, scrie Reuters.

20:27 Unități speciale ale Gărzii Naționale a Rusiei au sosit la fața locului, a anunțat TASS.

Cșădirea Crocus City Hall este în flăcări

20:23Bilanțul provizoriu al morților a urcat la 14, potrivit Reuters.

Sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, în flăcări (Foto: Sergei Vedyashkin / AP / Profimedia)

20:17Potrivit publicației ruse Meduza.io, care citează canalul de Telegram Baza, clădirea în care urma să aibă loc concertul, Crocus City Hall, este în flăcări și până la 100 de persoane ar putea fi prinse înăuntru.

Este posibil ca unele persoane să se fi refugiat în subsol, în timp ce altele să fie blocate la etajul patru, izolate de incendiu, iar unele persoane au urcat pe acoperiș, potrivit Reuters.

RIA spune în schimb că 100 de persoane au fost evacuate din subsolul clădirii de serviciile de urgență.

20:1250 de ambulanțe au fost trimise la fața locului, potrivit RIA.

20:09Între 2 și 5 atacatori – IFX

20:07Cel puțin 12 persoane au fost ucise și 35 au fost rănite într-un schimb de focuri de armă la Crocus City Hall, relatează canalul Telegram Baza.

20:05 Potrivit Meduza, cel puțin 12 persoane au fost ucise

Alte înregistrări video au arătat mai multe persoane care zăceau nemișcate în bălți de sânge în afara sălii.

Reuters nu a putut verifica imediat imaginile.

19:48 Agenția de știri RIA a precizat că cel puțin trei persoane în haine de camuflaj au deschis focul în sala de spectacole Crocus City Hall și că unele persoane au fost rănite, citează Reuters.

Poliția a ajuns la fața locului, a precizat RIA.

Imagini video publicate pe canalele de socializare rusești au arătat scene haotice, cu o mulțime mare de participanți la concert care încercau să fugă din sală, urmate de focuri de armă.

Agenția de știri TASS a raportat o explozie și un incendiu în clădirea în care au avut loc împușcăturile.

Ziarul Kommersant a postat online imagini care arată cum iese fum din ceea ce a spus că este clădirea sălii de concerte.

Știrea se actualizează

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *