VIDEO Ce nu s-a văzut la televizor de la lansarea lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru București

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost lansat oficial de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă în cursa pentru Primăria Capitalei. HotNews.ro a făcut filmul evenimentului, surprinzând și ce nu s-a văzut la televizor. Cătălin Cîrstoiu a fost lansat în cursa pentru primărie de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea E finalul conferinţei

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost lansat oficial de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă în cursa pentru Primăria Capitalei. HotNews.ro a făcut filmul evenimentului, surprinzând și ce nu s-a văzut la televizor.

Cătălin Cîrstoiu a fost lansat în cursa pentru primărie de Marcel Ciolacu și Nicolae CiucăFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

E finalul conferinţei de presă menită să-l prezinte jurnaliştilor şi activului de partid pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei. Invitaţii şi participanţii ies din sală, către birourile lor din Parlament. „Unde e domn’ primar?”, întreabă preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. Nu-l vede, aşa că-şi continuă drumul. Iese şi Gabriela Firea, fostul primar al Bucureştiului, şi este instant înconjurată de jurnalişti. După câteva clipe, apare şi medicul Cătălin Cîrstoiu. Reporterii îl observă şi-l lasă să treacă pe lângă ei.

Până atunci, vreme de mai bine de o oră și jumătate, reflectoarele fuseseră îndreptate spre scena pe care a venit flancat de garniturile de partid pentru a răspunde la întrebările jurnaliștilor, de această dată din postura de candidat al PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Cum arată Cătălin Cîrstoiu în sondaje, dacă se consideră mai mult social-democrat sau mai mult liberal, cine a venit cu proiectul pentru Bucureşti, cum şi când s-a cunoscut cu partenerii din coaliţie, de ce a refuzat prima propunere a PSD, dacă e susţinut şi de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care-şi manifestase iniţial sprijinul pentru Cristian Popescu-Piedone?

Sunt câteva dintre întrebările rostite în timpul conferinţei organizate de alianţa PSD-PNL, adresate candidatului Cîrstoiu şi rămase cu un răspuns vag sau incomplet. La unele dintre ele, au răspuns, în locul candidatului, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Iar când acesta a luat cuvântul, confirmările au venit pe linie de partid, nu de la public. „Eu sunt mulţumit cu răspunsul”, a asigurat premierul Ciolacu.

La alte întrebări, medicul a preferat să-şi exerseze ironia şi să ceară ajutor din sală: „Întrebaţi-l pe Rareş, care ştie mai bine cum e cu anatomia. A avut o durere la coloană, dar ne-am revenit”. Se referea la comentariul lui Rareş Bogdan, care spusese, cu două zile înainte, că n-a auzit de numele lui – „nu-l cunosc pe acest doctor de genunchi”.

La un moment dat, tot spre ajutor, este chemat pe scenă chiar Robert Negoiţă. „Hai, Robert, hai, dacă te-a mâncat, eu ţi-am zis…”, îl invită premierul Ciolacu. Iar primarul Sectorului 3 răspunde invitației și încearcă să lămurească „dilema Piedone”: „Domn’e, eu n-am spus că votez cu altcineva, ca să fie clar. Şi ştim bine… Şi vă faceţi treaba şi o faceţi bine, că interpretaţi toate lucrurile şi schimbaţi din context. Dar eu… Ce relevanţă are ce votez eu? Eu? Eu, când am să votez pe cineva, votez cu speranţă, votez ceva care de principiu cunosc. Ieri l-am cunoscut pe Cătălin şi cred, din ce-am înţeles până acum…. Dar haideţi ca să ne înţelegem. Avem două luni de zile, pentru Dumnezeu, nu mai interpretaţi lucrurile”.

După mai bine de o oră în care s-a aflat, pentru prima oară, în faţa presei, conferinţa de presă a candidatului Cătălin Cîrstoiu i-a avut sub lumina reflectoarelor mai mult pe cei care i-au oferit sprijinul politic.

Gabriela Firea: „Trecem peste pasiuni personale, să nu le numesc orgolii”

„Sunt fericită că astăzi, de Ziua Fericirii, discutăm despre Bucureşti”, spune Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, actual coordonator de campanie pentru candidatul Cătălin Cîrstoiu. E cea care deschide prezentările.

E „Ziua fericirii” în Parlamentul României, iar Gabriela Firea, urmată de liberalul Sebastian Burduja, foști pretendenți la Primăria Capitalei, mijlocesc prima înfăţişare în spaţiul public a adevăratului candidat al alianţei: medicul, profesorul universitar, managerul, Cătălin Cîrstoiu.

Sala e plină nu doar de jurnalişti. Alianţa și-a aşezat pe scaune consilieri locali din Primăria Generală şi din primăriile se sector, au venit şi câţiva deputaţi, iar liderii celor două partide sunt în primul rând. De la stânga la dreapta, nu doar ca poziţionare în sală: primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, vicepremierul Marian Neacşu, senatorul Paul Stănescu, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Lucian Bode, europarlamentarul Rareş Bogdan, viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Fotografii cu telefonul în sală fac doar consilierii primăriilor de sector.

„Ne dăm mâna şi trecem peste pasiuni personale, să nu le numesc orgolii!”, declară Gabriela Firea şi primeşte aplauzele sălii. Aplaudă toţi partcipanţii aşezaţi pe primul rând.

Nu aplaudă Alexandru Rafila, actual ministru al Sănătăţii, şi el candidat la candidatura pentru funcţii importante în stat. Organizatorii l-au aşezat undeva, la margine, iar acum nu mai are imaginea de ansamblu a scenei. Ca să treacă timpul, mai lustruieşte ecranul telefonului.

Urmează la microfon liberalul Sebastian Burduja, celălalt coordonator de campanie al doctorului Cîrstoiu. Absolvent de Harvard şi de ASE, liberalul vorbeşte despre enormul PIB/capita al Bucureştiului şi citează din Ionel Brătianu, care a spus cândva că bucureştenii au fost iniţiatorii faptelor mari. Citează şi din Nicolae Iorga şi din fostul primar interbelic Dem Dobrescu. Din dreapta Gabrielei Firea, aduce în discuţie faptul că nobleţea îndatorează şi remarcă lupta de orgolii de la vârful administraţiei Capitalei.

Vorbeşte aproape liber, căci mai aruncă un ochi spre hârtiile de pe pupitru. „Timpul scandalului a trecut”, conchide el şi îl încurajează pe candidatul Cătălin Cîrstoiu. La finalul discursului, îi strânge mâna. Medicul priveşte şi în partea cealaltă, dar Gabriela Firea deja nu mai e pe scenă.

Aflat în picioare, senatorul Vasile Dîncu urmăreşte interesat scena şi ascunde cu tact fiecare potenţială grimasă. E aşezat mai în dreptul ieşirii.

Ciucă: „Chiar dacă astăzi, de Ziua Fericirii, nu am adus fericire, eu cred că am adus normalitate”

„E o mare bucurie după atât de mult timp să ne aflăm astăzi la lansarea candidatului”, spune Nicolae Ciucă. Care mai domoleşte puţin discursul despre fericire: „Chiar dacă astăzi, de Ziua Fericirii, nu am adus fericire, eu cred că am adus normalitate”. Îl laudă şi el pe candidat – „ştie să taie, ştie să vindece, ştie să repună în funcţiune un organism” – şi apoi îi lasă scena lui Marcel Ciolacu. „Nu m-am certat cu doamna Firea”, ţine să menţioneze liderul PSD şi îşi exprimă speranţele în noul produs al alianţei.

„Pentru prima oară, un produs al acestei alianţe, candidatul la Primăria Generală a Capitalei”, aşa se descrie şi medicul Cîrstoiu atunci când, în cele din urmă, i se dă cuvântul. Apoi explică faptul că vrea să fie performant la Capitală şi încheie cu o mărturisire „puţin dureroasă”: este un supravieţuitor al cancerului. Aplauze.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *