VIDEO Armata rusă a reușit să distrugă încă un tanc american Abrams primit de militarii ucraineni

Înregistrări video publicate de mass-media rusă arată că trupele Moscovei au reușit să distrugă încă un tanc Abrams primit de armata ucraineană din partea Statelor Unite. Tancuri Abrams M1A2 Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia Ministerul rus al apărării afirmă că lovitura a fost reușită în sectorul frontului din jurul orașului Avdiivka, abandonat de

Înregistrări video publicate de mass-media rusă arată că trupele Moscovei au reușit să distrugă încă un tanc Abrams primit de armata ucraineană din partea Statelor Unite.

Tancuri Abrams M1A2Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ministerul rus al apărării afirmă că lovitura a fost reușită în sectorul frontului din jurul orașului Avdiivka, abandonat de forțele Kievului luna trecută după luni de lupte grele.

„În satul Berdîci, trupele de recunoaștere au descoperit mișcarea vehiculelor pe șenile inamice și, după ce au urmărit ținta, au lovit, imobilizând vehiculul de luptă. Cu a doua lovitură a unei drone FPV, luptătorii au distrus un tanc american (…) În plus, cercetașii noștri au reușit să ajungă la echipamentul avariat, să îl inspecteze și să extragă toate probele necesare”, a declarat ministerul rus al apărării.

Satul Berdîci se află la aproximativ 15 kilometri nord-vest de Avdiivka.

O înregistrare video publicată de mass-media rusă confirmă a doua parte a mesajului ministerului apărării de la Moscova:

O înregistrare video separată publicată de TASS arată însă doar a doua lovitură împotriva tancului Abrams cu o dronă FPV, când vehiculul de luptă al armatei ucrainene era deja abandonat.

Oryx, site-ul care monitorizează independent pierderile suferite de ambele forțe armate care luptă în Ucraina, armata ucraineană a abandonat un tanc Abrams după ce acesta a fost avariat, notând însă că lovitura ar fi avut loc mai devreme în cursul lunii.

Ucrainenii au pierdut 4 tancuri Abrams până acum

TASS și alte mass-media ruse afirmă că acesta este al patrulea tanc Abrams pierdut de armata ucraineană, lucru confirmat și de Oryx.

Două dintre tancurile M1A1 Abrams au fost distruse, iar alte două au fost abandonate de echipajele lor după ce au fost avariate.

Președintele american Joe Biden a anunțat în luna ianuarie a anului trecut că SUA vor trimite Ucrainei 31 de tancuri Abrams, presa de la Washington notând atunci că el ar fi aprobat livrarea pentru a convinge Germania să deblocheze transferarea de tancuri Leopard 2 către Kiev, o măsură cerută insistent de Polonia la momentul respectiv.

Însă tancurile Abrams nu au participat la ofensiva de vara trecută a Kievului, fiind sisteme sofisticate care au necesitat o perioadă mai lungă de instruire pentru militarii ucraineni. Primele imagini cu tancuri Abrams pe frontul din Ucraina au apărut abia pe data de 26 noiembrie.

Rușii au reușit să distrugă un prim tanc Abrams luna trecută, în jurul datei de 26 februarie, după cum au arătat fotografii și înregistrări video apărute pe rețelele de socializare.

Urmărește ultimele evoluții din a 756-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *