Primul mesaj public al Gabrielei Firea după ce a fost scoasă de Ciolacu din cursa pentru primărie: Decizia Coaliției e clară, nu mai avem timp să o disecăm

Gabriela Firea, care de la începutul anului s-a autoproclamat „candidatul la candidatură” în PSD pentru Primăria Capitalei și care a fost scoasă oficial din această cursă de către PSD, a avut o primă reacție, susținând că „incertitudinea şi loviturile” au marcat-o, dar nu au descurajat-o și că va lupta „acolo unde echipa politică la nivel

Gabriela Firea, care de la începutul anului s-a autoproclamat „candidatul la candidatură” în PSD pentru Primăria Capitalei și care a fost scoasă oficial din această cursă de către PSD, a avut o primă reacție, susținând că „incertitudinea şi loviturile” au marcat-o, dar nu au descurajat-o și că va lupta „acolo unde echipa politică la nivel național” va considera că poate pune la dispoziție „puterea sa de muncă şi experiența”.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Coaliția de guvernare a decis ca managerul Spitalului Universitar București, medicul Cătălin Cîrstoiu, să fie candidatul PSD la Primăria Capitalei, deși Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), care conduc filialele din București, și-au declarat constant intenția de a candida.

În schimb, Gabriela Firea se va regăsi pe lista Coaliției pe un loc eligibil pentru un post de europarlamentar, a declarat, marți, secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Gabriela Firea a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, în care susține că ultimele luni au fost „apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoțional”:

„Incertitudinea şi loviturile m-au marcat dar nu m-au descurajat”

 • „Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”
 • Oamenii pe primul loc, în orice funcție publică, aleasă sau numită – acesta este crezul meu politic. Am fost cu gândul doar la oameni ca primar general și senator. La fel ca în perioada în care eram profesor sau jurnalist. Așa voi fi în continuare!
 • Ultimele luni au fost apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoțional. Fiecare politician este, mai presus de toate, om.
 • Incertitudinea şi loviturile m-au marcat dar nu m-au descurajat. Rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile. Am fost mereu motivată şi am găsit resurse interioare să merg mai departe cu fruntea sus. Susținerea familiei m-a întărit sufletește.
 • Susținerea oamenilor a fost excepțională în aceste luni, săptămâni, zile intense și vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au oprit pe stradă pentru o îmbrățișare, o încurajare sau care mi-au transmis prin mesaje suportul.
 • Nu-i voi abandona vreodată pe bucureșteni. Pentru ei am luptat și am lucrat din 2016, ca primar general, din 2020 ca senator președintele al organizației PSD București. Atât eu, cât și colegii mei, vă suntem recunoscători pentru susținerea constantă”.

Ea susține că se va „bate în continuare” pentru bucureșteni, în fruntea organizației PSD din Capitală și „acolo unde echipa politică la nivel național” va considera că poate pune la dispoziție „puterea de muncă şi experiența acumulată în domeniul administrativ”:

 • „Decizia Coaliției de guvernare este una clară și nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei.
 • Domnul Nicușor Dan a fost un experiment nereușit! Bucureștenii nu au trăit niciodată într-o situație atât de grea: mizerie, frig în case, poluare, blocarea șantierelor care ar mai fi putut fluidiza traficul, lipsa oricărei perspective de dezvoltare a orașului.
 • Proiectul meu pentru Bucureşti s-ar fi numit “Orașul dorit de oameni” şi ar fi cuprins prioritățile pe care mi le transmit zilnic bucureștenii şi pe care eram gata să le abordez împreună cu echipa social-democrată :
 • – transport public eficient;
 • – lupta reală cu poluarea;
 • – investiții masive în școli, spitale, teatre;
 • – finalizarea lucrărilor de mare infrastructură începute în primul mandat;
 • – noi șantiere deschise pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic şi pentru supralărgirea unor artere greu-circulabile;
 • – Spitalul Metropolitan;
 • – reamenajarea tuturor parcurilor şi locurilor de joacă;
 • – locuințe sociale;
 • – Sala Polivalentă;
 • – siguranța cetățenilor;
 • – lupta cu fenomenul consumului de substanțe interzise, împreună cu MAI şi MEN.
 • Ideile şi propunerile noastre concrete pentru un oraș dezvoltat, curat, modernizat, aerisit, primitor, în care să-ți placă să trăiești sunt valabile şi pot fi puse în aplicare în continuare de cei care vor reprezenta PSD şi PNL în Primăria Capitalei şi Consiliul General”.

Gabriela Firea se va regăsi pe lista Coaliției pe un loc eligibil pentru un post de europarlamentar, a declarat, marți, secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Anunțul vine în contextul în care Gabriela Firea își dorea o candidatură la Primăria Capitalei, pentru care era susținută de PSD București, organizație pe care o conduce. Liderii PSD și PNL au decis însă ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul comun pentru București.

Cîrstoiu a fost prezentat marți liderilor liberali și social-democrați, printre care și Gabriela Firea. Aceasta din urmă a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu la Guvern.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, îl vor prezenta pe Cătălin Cîrstoiu drept candidat la Primăria Capitalei într-o conferinţă de presă care va avea loc miercuri la Palatul Parlamentului și la care vor participa şi preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *