VIDEO Armata ucraineană a arătat cum o coloană blindată rusească a intrat în „Triunghiul Bermudelor” în regiunea Donețk

Armata ucraineană a arătat într-o nouă înregistrare video cum a distrus o coloană blindată a rușilor, afirmând că aceasta a intrat în „Triunghiul Bermudelor” în regiunea Donețk din estul țării. Lupte in apropierea localitatii Novomihailivka din regiunea Donetk Foto: Armed Forces of Ukraine-Cover Images / INSTAR Images / Profimedia „'Triunghiul Bermudelor' pentru echipamente blindate rusești

Armata ucraineană a arătat într-o nouă înregistrare video cum a distrus o coloană blindată a rușilor, afirmând că aceasta a intrat în „Triunghiul Bermudelor” în regiunea Donețk din estul țării.

Lupte in apropierea localitatii Novomihailivka din regiunea DonetkFoto: Armed Forces of Ukraine-Cover Images / INSTAR Images / Profimedia

„’Triunghiul Bermudelor’ pentru echipamente blindate rusești în regiunea Donețk. Multe tancuri rusești și blindate de luptă a infanteriei încearcă să atace pozițiile ucrainene din apropierea satului Novomihailivka, dar nimeni nu se întoarce”, a scris ministerul ucrainean al apărării pe pagina sa de pe rețeaua „X”.

Armata ucraineană afirmă că 3 tancuri, 4 blindate de luptă a infanteriei și alte 6 vehicule blindate ale armatei ruse au fost distruse în timpul ambuscadei.

Loviturile ce par să fie cu sisteme de artilerie și drone FPV au fost „opera” Brigăzii 79 de Trupe Aeropurtate din cadrul forțelor armate ucrainene. Această brigadă este considerată una dintre unitățile de elită ale Ucrainei.

Militarii acestei unități, veterană a Războiului din Donbas declanșat în 2014 de separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, au fost porecliți „cyborgii” datorită rezistenței lor încăpățânate în timpul celei de-a doua bătălii pentru aeroportul Donețk ce a avut loc cu 10 ani în urmă.

Ucraina susține că a distrus peste 13.000 de blindate rusești de la începerea invaziei rusești

După începerea invaziei ruse pe scară largă în 2022, Brigada 79 de Trupe Aeropurtate a participat la mai multe bătălii importante, printre care cele pentru orașele Nikolaev, unde unitatea își are sediul, Lîman, Sviatohirsk și Mariinka.

Generalul Oleksandr Sîrski, noul comandant-șef al forțelor armate ucrainene, a lăudat personal eforturile Brigăzii 79 din jurul localității Novomihailivka mai devreme în cursul lunii martie.

Ministerul ucrainean al apărării susține în ultimul său bilanț privind pierderile rusești că forțele Kievului au distrus 6.809 de tancuri (din care 19 doar în ultimele 24 de ore) și 13.014 blindate (+17 în ultima zi).

Amintim însă că acest bilanț trebuie privit cu precauție întrucât războiul informațional este purtat de ambele părți ale unui conflict.

Deși cifrele publicate de Kiev sunt greu de verificat independent, ministerul britanic al apărării nota într-o evaluare pe care a publicat-o la începutul lunii martie că februarie 2024 ar fi fost luna cu cea mai mare rată a pierderilor de personal pentru armata rusă de la declanșarea invaziei.

Urmărește ultimele evoluții din a 754-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1254

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *