Ciolacu: Zero șanse ca PSD și PNL să-l susțină pe Piedone la Primăria Capitalei / Dacă va fi candidat comun nu va fi nici Firea, nici Burduja. Poate fi un alt candidat

​Cu câteva ore înainte de ședința Coaliției care va avea loc la ora 16:00, premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că „sunt zero șanse ca PSD să-l susțină pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei” și din câte a discutat cu liderul Nicolae Ciucă situația la PNL e aceeași. Dacă mergem separat sunt doi candidați:

​Cu câteva ore înainte de ședința Coaliției care va avea loc la ora 16:00, premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că „sunt zero șanse ca PSD să-l susțină pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei” și din câte a discutat cu liderul Nicolae Ciucă situația la PNL e aceeași. Dacă mergem separat sunt doi candidați: doamna Firea și domnul Burduja. Dacă e un candidat comun, în principiu, nu va fi nici dna Firea, nici dl Burduja.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

  • „PSD nu îl va susține pe Piedone la Primaria Capitalei și din discuțiile avute cu domnul Nicolae Ciucă nici PNL nu va sustine candidatura acestuia. Dacă mergem separat, PSD o va susține pe dna Firea. Deci dacă mergem separat sunt 2 candidați dna Firea si dl Burduja. Dacă e un candidat comun, în principiu, nu va fi nici dna Firea, nici dl Burduja”, a declarat joi premierul înaintea ședinței de Guvern.

Întrebat dacă mai e posibil să fie și un alt candidat comun din partea PSD și PNL, Ciolacu a confirmat.

  • „Mai poate veni și un alt candidat. Cu certitudine, avem și alte variante”, a spus Ciolacu fără a oferi alte detalii.

PSD și PNL ar putea să meargă cu candidați separați la primăria Capitalei

Liderii PSD și PNL au decis luni, în ședința Coaliției, ca şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac să deschidă lista candidaților la europarlamentare. În schimb, liderii Coaliției nu au reușit să ia o decizie în ceea ce privește candidatul comun pentru Primăria Capitalei. Potrivit surselor HotNews.ro pentru primăria Capitalei există posibilitatea ca cele două partide să meargă cu candidați separați.

Social-democrații și liberalii au analizat în spatele ușilor închise rezultatele sondajelor comandate pentru primăria Capitalei. Conform surselor citate Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone le strică toate calculele liderilor Coaliției.

Cum arată sondajele PSD-PNL pe Capitală

  • Cristian Popescu Piedone – 35-37%
  • Nicușor Dan – 29-31%
  • Gabriela Firea – 26-28%
  • Daniel Băluță – 21%
  • Ionuț Lupescu – 20-22%
  • Sebastian Burduja – 12-14%
  • AUR – 12-14%
  • PSD are un vot politic de 29-30% în Capitală, iar PNL are un scor de 16-17%.

Analiza liderilor din Coaliție arată că niciun candidat al alianței PSD-PNL nu poate să-l bată pe Nicușor Dan, susțin sursele HotNews.ro. „57% din electoratul liberal ar vota cu Nicușor Dan în cazul în care Firea va fi candidat comun și 40% din electoratul PNL ar vota tot cu acesta dacă va candida Sebastian Burduja”, susțin sursele citate.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *