Piedone jubilează după sondajul publicat de Nicușor Dan. „Sunt lupul bunic, biologic dator să-mi apăr haita”

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Municipiului București, din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu, pare convins că îi va lua locul lui Nicușor Dan după scrutinul din 9 iunie. Cristian Popescu Piedone Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Municipiului București, din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu, pare convins că îi va lua locul lui Nicușor Dan după scrutinul din 9 iunie.

Cristian Popescu Piedone Foto: Inquam Photos – Sabin Cirstoveanu

Piedone a publicat o caricatură care îl înfățișează în vârful unui podium cu patru locuri, sugerând că el ar câștiga alegerile la Primăria Municipiului București, alături de mesajul „Vă rog să vă ocupați locurile”.

Reacția lui vine după ce un sondaj comandat de Nicușor Dan a arătat că președintele partidului PUSL ar obține un scor de 40,4% pentru funcția de primar general.

Fostul primar general, Gabriela Firea, care a anunțat că dorește să candideze și tânjește să fie nominalizată oficial de PSD, nu apare în sondaj, în timp ce Sebastian Burduja (PSD-PNL) are 16%, Diana Șoșoacă 2,4%, iar Mihai Enache (AUR) – 1%.

Postarea primarului Sectorului 5, care are peste 900.000 de urmăritori pe pagina de Facebook, a strâns 3.000 de reacții în jumătate de oră de la publicare.

El a sugerat că este un lup și că este vânat de persoane care îl hăituiesc ca să îl doboare.

  • „Sunt LUPUL atipic: blând cu oamenii, fiară cu… neoamenii!
  • Sunt LUPUL singuratic! Nu mușc veterinarul și nici pădurarul, dar… nici NU leg prietenii strâmbe cu drujbarii prin adâncul pădurii!
  • Sunt LUPUL BUNIC, biologic dator să-mi apăr haita și specia de toți inamicii pădurii!”

Piedone consideră că judecătorii care l-au trimis după gratii în dosarul Colectiv sunt „neoameni”, în timp ce bucureștenii fac parte din „haita” sa.

  • „Când neoamenii m-au închis și m-au trimis nevinovat la zoo vreme de un an și-o lună, oamenii m-au judecat, m-au absolvit de orice vină și m-au eliberat în haita mea divină!
  • Cum aș putea mușca vreodată omul?”, a mai scris Piedone care se consideră „lupul iubit de oameni”.

Piedone: Finala se joacă între mine și Nicușor Dan

Piedone a anunțat în urmă cu două săptămâni că va candida la Primăria Capitalei, precizând că „finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, în timp ce liderii Coaliției nu au reușit nici până acum să ia o decizie în ceea ce privește un posibil candidat comun pentru Primăria Capitalei.

Analiza liderilor din Coaliție arată că niciun candidat al alianței PSD-PNL nu poate să-l bată pe Nicușor Dan, susțin sursele HotNews.ro. „57% din electoratul liberal ar vota cu Nicușor Dan în cazul în care Firea va fi candidat comun și 40% din electoratul PNL ar vota tot cu acesta dacă va candida Sebastian Burduja”, susțin sursele citate.

„Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, Partidul Puterii Umaniste, sunt deschis, sunt și social și liberal. (…) Am suportul electoratului, am suportul firului de iarbă, eu de acolo provin. Dai în mine, dai în fabrici și uzine, dai în clasa muncitoare. Mi-a venit rândul, mi-a venit rândul biologic datorită experinței mele în administrație publică locală”, a declarat Piedone pe 26 februarie la B1TV.

Piedone l-a criticat atunci pe liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce a spus miercuri într-o conferință de presă că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au șanse egale pentru candidatură la Primăria Capitalei.

Piedone ar putea fura din voturile PSD

De altfel, calculele coaliței se complică odată cu intrarea în cursă a lui Cristian Popescu Piedone, care a decis să candideze indiferent de ce decide Coaliția. Piedone poate rupe din voturile PSD, mai exact din voturile Gabrielei Firea.

PNL exclude susținerea lui Piedone la primăria Capitalei pentru că vor protesta organizațiile din Ardeal și Banat. „Electoratul din Ardeal e incompatibil cu Piedone. Nu se poate Piedone”, a susținut un lider PNL.

Dacă PNL și PSD vor avea candidați separați la Primăria București, Gabriela Firea este prima opțiune pentru social-democrați, potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, citat de Digi24.

Nicușor Dan a declarat la Digi24 că mișcarea îl avantajează deoarece sondajele arată că Firea și Piedone și-ar împărți voturile, iar el ar ieși câștigător detașat.

Potrivit surselor din Coaliție, se transfera foarte greu votul votanților de la PSD către PNL și invers. Votanții lui Firea nu vor sa îl voteze pe Burduja, 60% merg spre Piedone.

Primarul general a mai spus că nu a oferit presei toate informațiile din sondajul comandat de echipa sa, ci doar pe acelea care-l avantajau.

„Nu am dat presei toate detaliile. Nu iau foarte în serios candidatura domnului Cristian Popescu Piedone. Sondajul arată că el își împarte voturile cu Firea și voi ieși câștigător. Nu am cerut și un sondaj în condițiile în care va candida doar Gabriela Firea și Piedone nu fiindcă nu cred că este un scenariu viabil”, a spus Dan.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *