12 obiceiuri politicoase care sunt de fapt nepoliticoase

Majoritatea oamenilor fac tot posibilul pentru a fi politicoși și atenți. Din păcate, cu toții avem definiții diferite a ceea ce este politețea, iar unele obiceiuri care pot părea politicoase, în realitate i-ar deranja pe unii oameni, scrie wealthofgeeks.com. E aproape imposibil să știi ce anume îi poate deranja pe oameni iar regândirea obiceiurilor tale

Majoritatea oamenilor fac tot posibilul pentru a fi politicoși și atenți. Din păcate, cu toții avem definiții diferite a ceea ce este politețea, iar unele obiceiuri care pot părea politicoase, în realitate i-ar deranja pe unii oameni, scrie wealthofgeeks.com. E aproape imposibil să știi ce anume îi poate deranja pe oameni iar regândirea obiceiurilor tale dintr-o nouă perspectivă te poate ajuta să eviți comportamente nedorite care îi poate deranja pe oameni.

Politetea ramane o mare calitateFoto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

1. Sosirea mai devreme la o petrecere

Acest obicei „politicos” este detestat în special de gazdele petrecerilor, deoarece îi poate surprinde nepregătiți, înainte de a fi gata. Sosirea mult mai devreme poate fi nepoliticoasă, fie că este vorba de o întâlnire sau de un curs. Îi poate face pe alții să se simtă grăbiți sau vinovați pentru că nu au venit la fel de devreme ca tine, așa că sosirea cu 30 de minute înainte de ora planificată poate fi la fel de nepoliticos ca și apariția cu întârziere.

2. Cererea de scuze în exces

Dacă rănești pe cineva, este întotdeauna amabil să spui „îmi pare rău”. Cu toate acestea, poate fi frustrant când cineva își cere scuze în mod constant pentru fiecare lucru mic. Cererea de scuze excesive poate face ca cel căruia îi ceri scuze să se simtă vinovat pentru că te-a făcut să te simți vinovat sau chiar să-l irite.

3. Împărtășirea excesivă a problemelor personale

Împărtășirea detaliilor sau a problemelor personale este modul în care ajungem să cunoaștem oamenii și să ne conectăm prin interese, experiențe sau trăsături comune. Cu toate acestea, dacă îi spui toate micile necazuri (sau marile necazuri) îi poate face pe oameni să se simtă foarte inconfortabil atunci când îți descarci sufletul, mai ales dacă o faci la primele întâlniri. Uneori poate fi chiar nepoliticos să împărtășești lucruri neplăcute chiar și cunoștințelor.

4. Complimentarea excesivă

Deși complimentele sunt, de obicei, menite să fie calde și amabile, ele pot fi, de asemenea, nepoliticoase și enervante. A face complimente excesive cuiva părea ipocrit sau, mai rău, îl poate face să se simtă inconfortabil. De asemenea, unii oameni nu apreciază deloc complimentele la adresa aspectului lor fizic sau a stării de spirit, deoarece aceste comentarii se pot simți ca fiind invazive.

5. Respingerea complimentelor

Este în regulă dacă nu-ți plac complimentele, dar respingerea unui compliment este nepoliticos pentru cineva care încearcă doar să fie drăguț. Oamenii pot vedea, de asemenea, refuzul ca pe ceva ce ar trebui să te facă să aduci și mai multe complimente.

6. Sărut pe obraji, îmbrățișare și strângere de mână

Oamenii i-au salutat pe ceilalți în aceste moduri de secole, dar odată cu multiplicarea virușilor, mulți oameni urăsc să atingă străinii sau chiar cunoștințele. Din păcate, unii consideră că respingerea acestor lucruri este nepoliticos, în timp ce alții consideră că este nepoliticos să fii forțat la atingere fizică.

7. Să deschizi ușa unei doamne

Această acțiune cavalerească este menită să fie un gest grijuliu și atent, dar poate adăuga o presiune ciudată asupra persoanei care se îndreaptă spre ușă. Îi poate face să se simtă grăbită sau stânjenită sau mai rău, să creadă că tu te gândești că nu-și poate deschide singură ușa. Încercați să țineți ușa doar pentru oamenii din spatele vostru.

8. Tragerea scaunului la masă unei doamne

A trage scaunul cuiva pentru a se putea așeza mai bine la masă este un obicei care multora nu le mai place. Se poate simți invaziv atunci când o face un străin. Și chiar dacă cineva pe care îl cunoști o face pentru tine, se poate simți condescendent și inconfortabil.

9. Oferirea de ajutor nedorit

A insista să ajuți pe cineva care nu ți-a cerut sau refuzat ajutorul poate fi nepoliticos pe mai multe planuri. Poate presupune că îl crezi incapabil și poate face lucrurile mai dificile. Fie că este un străin care îți duce cumpărăturile sau un invitat care să se ofere să te ajute la spălatul vaselor după cină.

10. Recomandări nesolicitate

Nimănui nu-i place, dacă e șofer, ca pasagerii să-i spună cum să conducă. Nu oferiți nimănui sfaturi nesolicitate. În special, nu le spuneți șoferilor cum să conducă și nu le subliniați lucruri precum semnele de circulație. Probabil le-au văzut și ei….

11. Oferirea de cadouri surpriză

Unii oameni iubesc un cadou surpriză, dar alții îl văd ca pe o obligație sau o povară. S-ar putea să se simtă prost că nu au un cadou pentru tine sau să se simtă obligați să cumpere unul. Cu excepția cazului în care știi sigur că acea persoană iubește cadourile surpriză…

12. Glumițele cu chelnerii

A face glume când îți comanzi cafeaua de dimineață sau când iei o bere la un bar poate părea amabil și prietenos, dar de obicei obligă chelnerul să zâmbească deși poate nu are chef și oricum să își piardă timpul. Personalul de acolo nu e destinat să te amuze și nici să-ți asculte ție glumele sau poveștile.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *