Îmbrăcat în geacă de piele, Kim Jong Un ține strâns o armă în umăr, în timpul unei inspecții la o importantă bază de antrenament

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a mânuit o armă de foc în timp ce inspecta o bază importantă de antrenament, îndemnând armata să-şi intensifice „exerciţiile de război real", a informat joi presa de stat nord-coreeană, relatează AFP. Kim Jong Un a făcut o inspecție la o importantă bază de antrenament Foto: KCNA via KNS /

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a mânuit o armă de foc în timp ce inspecta o bază importantă de antrenament, îndemnând armata să-şi intensifice „exerciţiile de război real”, a informat joi presa de stat nord-coreeană, relatează AFP.

Kim Jong Un a făcut o inspecție la o importantă bază de antrenamentFoto: KCNA via KNS / AP / Profimedia

Purtând o jachetă de piele neagră, Kim Jong Un a vorbit cu soldaţi în uniforme de camuflaj şi puternic înarmaţi, a supravegheat exerciţii de tragere şi a inspectat arme, potrivit imaginilor publicate de agenţia de presă oficială KCNA, informează Agerpres.

În timpul vizitei sale miercuri la această bază, situată într-o regiune din vestul ţării, liderul nord-coreean a cerut armatei „să-şi intensifice în mod constant exerciţiile de război real cu scopul de a-şi îmbunătăţi rapid capacităţile de luptă pentru a se pregăti (într-o manieră) perfectă pentru război”, a spus KCNA.

Aceste declaraţii survin în momentul în care Seulul şi Washingtonul desfăşoară exerciţii militare comune, denumite „Scutul libertăţii”. Acestea includ exerciţii de interceptare a rachetelor şi trageri reale.

Phenianul a calificat aceste exerciţii drept „nechibzuite” şi a ameninţat Coreea de Sud şi SUA că vor plăti un „preţ mare” pentru ele.

Fotografiile publicate de KCNA îl arată, de asemenea, pe liderul nord-coreean aplaudat de soldaţi care îi „promit o loialitate profundă” în „lupta sacră pentru securitatea ţării”.

Coreea de Nord a condamnat de mult timp exerciţiile militare comune dintre Statele Unite şi Coreea de Sud, pe care le consideră ca fiind repetiţii pentru o invazie.

Seulul, pregătit pentru orice provocare din partea Phenianului

Phenianul, care dispune de arme nucleare, a efectuat deja teste de armament ca răspuns la exerciţii comune de acest gen.

Seulul a declarat marţi că armata sa este pe deplin pregătită pentru orice provocări din partea Coreii de Nord.

De la începutul anului, Phenianul a clasificat Coreea de Sud drept „principalul său inamic”, a închis agenţiile dedicate reunificării şi dialogului intercoreean şi a ameninţat cu războiul pentru orice încălcare, oricât de minoră, a teritoriului său.

În februarie, liderul nord-coreean a declarat că nu va ezita să „anihileze” Coreea de Sud în cazul în care ţara sa va fi atacată.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *