Trump și Biden obțin victorii puternice în „Super Marţea” alegerilor primare din SUA și se îndreaptă spre o revanșă istorică

Donald Trump are aproape asigurat locul pentru o revanșă cu Joe Biden după victoria sa triumfală în primarele „Super Marți”. Fostul președinte, candidat la alegerile din noiembrie, a câștigat aproape toate statele puse în joc în această mare zi electorală, printre acestea California, Carolina de Nord și Texas. Joe Biden, Donald Trump și Nikki Haley

Donald Trump are aproape asigurat locul pentru o revanșă cu Joe Biden după victoria sa triumfală în primarele „Super Marți”. Fostul președinte, candidat la alegerile din noiembrie, a câștigat aproape toate statele puse în joc în această mare zi electorală, printre acestea California, Carolina de Nord și Texas.

Joe Biden, Donald Trump și Nikki HaleyFoto: AP / AP / Profimedia

De partea cealaltă, președintele democrat Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, caută un al doilea mandat și nu se confruntă cu o opoziție serioasă. În mod nesurprinzător, el a câștigat marți toate statele aflate în joc pentru partidul său, recunoscând o înfrângere anecdoticăîn fața unui ilustru necunoscut din Samoa Americană.

O altă campanie între Trump, în vârstă de 77 de ani, şi Biden, în vârstă de 81 de ani – prima confruntare prezidenţială americană repetată din 1956 – este una pe care puţini americani par să o dorească. Sondajele de opinie arată că atât Biden, cât şi Trump au cote de aprobare scăzute în rândul alegătorilor.

„Super Marți” este un eveniment de neratat în politica americană, în cadrul căruia 15 state îşi organizează simultan primarele prezidenţiale. Din Maine până în California, din Texas până în Virginia, din Alaska până în Alabama, milioane de americani au votat pentru nominalizarea concurenţilor lor democraţi şi republicani la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Înconjurat de susținătorii săi adunați în reședința sa luxoasă din Florida, Donald Trump a salutat „o seară minunată, o zi incredibilă”.

El nu a menționat nici măcar o dată pe Nikki Haley, cel mai recent republican care i-a stat în calea către nominalizarea partidului său, dedicându-și toate atacurile probabilului său rival prezidențial, Joe Biden.

Nikky Haley l-a privat însă de un Grand Slam pe Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, câștigând Vermontul, un stat slab populat de la granița cu Canada.

Rezultatele primarelor republicane rămase (Utah, Alaska) ar trebui să fie cunoscute în cursul zilei.

În opoziţie, preşedintele Joe Biden a declarat că Donald Trump este „hotărât să ne distrugă democraţia”.„Vom continua să mergem înainte sau îi vom permite lui Donald Trump să ne tragă înapoi în haosul, dezbinarea şi obscurantismul care i-au definit mandatul?”, a spus Biden într-un comunicat.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *