Simulare BAC 2024. Subiecte la română primite azi la simularea Bacalaureatului

​Simularea BAC 2024 a început luni, 4 martie, cu proba de limba română, în care viitorii absolvenți de liceu își pot testa, prin rezolvarea subiectelor, cunoștințele în perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie. Proba de română la simularea bacalaureatului 2024 a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au

​Simularea BAC 2024 a început luni, 4 martie, cu proba de limba română, în care viitorii absolvenți de liceu își pot testa, prin rezolvarea subiectelor, cunoștințele în perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie. Proba de română la simularea bacalaureatului 2024 a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele la română simularea BAC 2024.

Centru de examenFoto: Inquam Photos / George Calin

HotNews.ro va prezenta subiectele la română și baremul la simulare BAC 2024 imediat ce acestea vor fi disponibile. Ministerul Educației va publica, oficial, subiectele și baremul la română la simularea bacalaureatului în jurul orei 15.00.

Subiectele la română primite azi la simulare BAC 2024, profilurile real și uman

Primul dintre subiectele la română la simularea bacalaureatului 2024, la profilul real, a fost un text la prima vedere din „Metropole” de Liviu Rebreanu, potrivit subiectelor obținute de edupedu.ro.

La subiectul I, punctul B, cerința a fost să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă presa contribuie sau nu la formarea gustului artistic al publicului, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Metropole de Liviu Rebreanu, cât și la experiența personală sau culturală.

Al doilea dintre subiectele la română la simulare BAC 2024 se referă la textul „Domnișoara Nastasia” de George Mihail-Zamfirescu.

Al treilea dintre subiectele la română la BAC 2024 la real a constat într-un eseu care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Lucian Blaga.

Subiectele la română la simularea bacalaureatului 2024 la profilul uman au fost similare celor de la real cu excepția celui de-al treilea care a constat în într-un eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu.

Baremul la română la simulare BAC 2024 va fi publicat de Ministerul Educației în jurul orei 15.00.

Subiecte la română și barem – modele pentru simulare BAC 2024

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la română și barem în baza cărora elevii s-au putut pregăti pentru simularea bacalaureatului 2024. Acestea au aceeași structură ca subiectele la română primite la BAC de elevi și în anii trecuți.

Subiecte la română și barem la simulare BAC 2024 – uman și real – în județe în care s-a organizat simulare

Înaintea simulării BAC 2024 la nivel național, cu subiecte unice la română, la nivelul județelor s-au organizat simulări ale bacalaureatului la începutul acestui an.

Iată mai jos subiecte la română primite la simularea bacalaureatului 2024 în județe:

Subiectele la română la simulare BAC 2024 sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Lucrările la simulare BAC 2024 vor fi corectate digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației și la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate individual în 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Conform Ministerului Educației, la simulare BAC 2024 ar urma să participe peste 146.000 de elevi ai claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă din peste 1.320 de unități de învățământ.

Ce subiecte la română au picat la real și uman la simulare BAC anii trecuți

În 2023, elevii de la profilurile real și uman au primit la primul subiect la română la simularea BAC un text din Vasile Tițescu, „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu”, din volumul „Amintiri despre Liviu Rebreanu”. La al doilea subiect a picat poezia „Versuri”, de Tudor Arghezi. Al treilea subiect la română la simularea Bacalaureatului 2023 a avut ca cerință prezentarea relației dintre două personaje dintr-un basm cult studiat (uman), respectiv particularitățile de construcție ale unui personaj dintr-un basm cult studiat (real).

Anul trecut, la simularea bacalureatului la română, 79,4% dintre elevi au obținut note de trecere. 295 de elevi au reușit să obțină nota 10. Cele mai multe note însă la română la simularea BAC 2023 au fost pe segmentul 5 – 5.99: 26.104.

Subiectele la română real și uman, la simulare BAC 2022

Subiectele la română real și uman, la simulare bacalaureat 2021

Simulare BAC 2024 – calendarul probelor

Simularea bacalaureatului 2024 începe luni cu proba de limba română și se încheie odată cu comunicarea rezultatelor pe 15 martie.

 • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
 • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
 • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
 • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
 • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Calendar Bacalaureat 2024

Conform Ministerului Educației, în 2024 calendarul examenului de Bacalaureat va fi următorul:

 • 17-19 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română, proba A;
 • 19-20 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, proba B;
 • 19-21 iunie – evaluarea competențelor digitale, proba D;
 • 25-27 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională;
 • 1 iulie – proba scrisă la Limba și literatura română;
 • 2 iulie – proba obligatorie a profilului, probă scrisă;
 • 4 iulie – proba la alegere a profilului, proba scrisă;
 • 5 iulie – proba scrisă la Limba și literatura maternă;
 • 8 iulie – afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00;
 • 9 – 11 iulie – rezolvarea contestațiilor;
 • 12 iulie – afișarea rezultatelor finale la BAC 2024.

HotNews.ro va prezenta luni subiectele la română la simulare BAC 2024 și baremul la română imediat ce acestea vor fi disponibile.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1184

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *