Șeful armatei ucrainene, schimbări importante pe front. Ce decizii a luat generalul Sîrskîi

La mai puțin de o lună de când a fost numit noul șef al forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi sugerează că a schimbat mai mulți comandanți. General-colonelul Oleksandr Sirskîi Foto: Roman Chop / AP / Profimedia Șeful armatei ucrainene Oleksandr Sîrskîi a declarat sâmbătă că a fost nevoit să ia „decizii de personal" în

La mai puțin de o lună de când a fost numit noul șef al forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi sugerează că a schimbat mai mulți comandanți.

General-colonelul Oleksandr SirskîiFoto: Roman Chop / AP / Profimedia

Șeful armatei ucrainene Oleksandr Sîrskîi a declarat sâmbătă că a fost nevoit să ia „decizii de personal” în ceea ce privește unii comandanți de pe frontul de est ale căror acțiuni „amenință viața și sănătatea” soldaților lor, scrie The Kyiv Indepenent.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit pe 8 februarie pe generalul Oleksandr Sîrskîi comandant șef al forțelor ucrainene, în locul lui Valeri Zalujnîi, pe fondul unor schimbări mai ample de personal în conducerea armatei.

Ucraina s-a confruntat în ultimele luni cu provocări tot mai mari pe câmpul de luptă, în condițiile în care ajutorul militar american este blocat în Congresul SUA, în timp ce Rusia a intensificat presiunea pe front.

„Continui să lucrez pe frontul de est. În trei zile, a devenit complet clar de ce… unele brigăzi reușesc să rețină atacurile inamice și să-și mențină pozițiile, în timp ce altele nu”, a declarat Sîrskîi pe canalul său Telegram.

„În primul rând, depinde de comandantul brigăzii, de pregătirea sa, de experiența sa și de capacitatea sa de a lua decizii adecvate și echilibrate”, a subliniat el.

Sîrskîi a spus că a trimis specialiști la brigăzile care se confruntă cu probleme pentru a le acorda asistență și a le oferi sfaturi.

El a mai spus că, pe baza rapoartelor comandanților, Sîrskîi a luat toate deciziile necesare în ceea ce privește rezervele și livrările de muniție, drone și alte echipamente.

„În unele cazuri, când comandantul nu controlează situația, iar acțiunile și comenzile lor amenință direct viața și sănătatea subordonaților lor, sunt nevoit să iau decizii de personal”, a comentat comandantul șef al Ucrainei. El nu a menționat ce comandanții vor fi schimbați.

Sîrskîi a evidențiat performanța de luptă a mai multor unități, și anume a Brigăzii 54 Mecanizată, care a eliminat două coloane de vehicule blindate rusești cu foc de artilerie și mine.

Comandantul-șef a lăudat, de asemenea, Brigada 25 aeropurtată și Brigada 47 mecanizată pentru isprăvile lor în bătălia de la Orlivka și Berdîchi, precum și Brigada 79 de asalt aerian, care a respins atacurile rusești în sectorul Novomihailivka din regiunea Donețk.

Sîrskîi a declarat că o brigadă care a petrecut doi ani de bătălii continue a fost mutată în spate pentru a restabili capacitatea de luptă. Potrivit Ukrainska Pravda, el se referea probabil la Brigada 110 Mecanizată care a luptat la Avdiivka.

La scurt timp după numirea sa în funcția de comandant-șef, Sîrskîi a spus că „distribuirea cea mai rapidă și rațională” a proviziilor militare este una dintre prioritățile sale cheie.

O săptămână mai târziu, Sîrskîi a retras trupele ucrainene din Avdiivka, un oraș-cheie din linia întâi din regiunea Donețk care se confruntă de luni de zile cu atacuri intense, „pentru a evita încercuirea și pentru a păstra viețile și sănătatea militarilor”.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *