VIDEO Piedone a anunțat că va candida la Primăria Capitalei: „Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”

Edilul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat duminică seară că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu. Cristian Popescu Piedone Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu „Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste iar cine vrea să

Edilul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat duminică seară că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu.

Cristian Popescu Piedone Foto: Inquam Photos – Sabin Cirstoveanu

„Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, Partidul Puterii Umaniste, sunt deschis, sunt și social și liberal. (…) Am suportul electoratului, am suportul firului de iarbă, eu de acolo provin. Dai în mine, dai în fabrici și uzine, dai în clasa muncitoare. Mi-a venit rândul, mi-a venit rândul biologic datorită experinței mele în administrație publică locală”, a declarat Piedone la B1TV.

Piedone l-a criticat pe liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce a spus miercuri într-o conferință de presă că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au șanse egale pentru candidatură la Primăria Capitalei.

„Nu mi se pare normal să anunți într-o conferință de presă, indiferent de candidat, să anunți că șansele sunt egale. Toți plecă acum șanse egale, toți ne naștem cu șanse egale în fața lui Dumnezeu, dar contabilitatea stă doar în ochii electoratului”, a mai spus primarul Sectorului 5.

Cu toate acestea, Piedone a invitat PNL și PSD să îl susțină pentru fotoliul de la Primăria Capitalei.

„Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal să își pună candidat comun sau posibilitatea să intre într-o alianță cu Partidul Puterii Umaniste. (…) Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a mai spus Piedone.

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat intenția de acum trei săptămâni de a intra în lupta pentru Primăria Capitalei dacă PNL și PSD „se vor certa în continuare”.

„Dacă văd că la Primăria Capitalei nu se configurează un candidat în care eu și primarii social-liberali din București… mă voi duce să mă bat pentru capitală. (…) Fac apel public că cei doi mari poli ai puterii din România, PSD și PNL, să-și definitiveze candidații. Dacă se vor certa în continuare și nu se vor înțelege… Să nu mai iasă să-și pună rufele în public… Voi candida pentru Primăria Capitalei. PUSL a făcut o declarație că o susține pe Gabriela Firea. Nu ne dezicem de această susținere. (…) ​Dacă văd că acest eșicher politic orgoliile primează mai mult decât interesele cetățeanului, mă arunc în luptă fără nicio problemă. N-am spus că candidez sigur la Primăria Capitalei”, a declarat Cristian Popescu Piedone la o întâlnire a partidului PUSL fondat de Dan Voiculescu.

Sondaj CURS: Nicușor Dan, favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 9-23 februarie.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea (PSD) de 33%, potrivit sondajului CURS dat publicității duminică.

În topul favoriților urmează Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 10% dintre respondenți.

Candidatul PNL Sebastian Burduja este creditat cu 8% în intențiile de vot, la egalitate cu Marian Enache de la AUR. Diana Șoșoacă a fost indicată de 5% dintre cei care au răspuns la sondaj.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS S.R.L., un jucător important pe piața sondajelor de opinie, este deținut în totalitate de fostul jurnalist Antena 3 Iosif Buble, potrivit Europa Liberă.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *