Zelenski anunță, pentru prima dată, câți soldați ucraineni au fost uciși în războiul lansat de Rusia

Aproximativ 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în războiul declanșat de Rusia, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, duminică, în cadrul unui forum la Kiev, intitulat „Ucraina. Anul 2024”, relatează The Kyiv Independent. Război în Ucraina: Volodimir Zelenski, în vizită pe front Foto: Handout / AFP / Profimedia „Fiecare persoană este o pierdere uriașă

Aproximativ 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în războiul declanșat de Rusia, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, duminică, în cadrul unui forum la Kiev, intitulat „Ucraina. Anul 2024”, relatează The Kyiv Independent.

Război în Ucraina: Volodimir Zelenski, în vizită pe frontFoto: Handout / AFP / Profimedia

„Fiecare persoană este o pierdere uriașă pentru noi. 31.000 de soldați ucraineni au murit în acest război”, a declarat Zelenski. „Este foarte dureros pentru noi”.

Cu acest anunț, este pentru prima dată când Volodimir Zelenski menționează public, de la începutul invaziei ruse, un bilanț al soldaților ucraineni uciși. Administrația de la Kiev a păstrat până acum o tăcere strictă asupra numărului de victime militare în timpul războiului.

Zelenski nu a clarificat însă dacă cifra anunțată acoperă toți cei 10 ani de agresiune rusă împotriva Ucrainei sau este doar pentru ultimii doi ani ai invaziei la scară largă.

Președintele ucrainean a mai afirmat că 180.000 de soldați ruși au fost uciși în război și că, în total și cu cei răniți, Rusia a suferit 500.000 de pierderi.

„Nu voi spune câți răniți (ucraineni) sunt, pentru că Rusia va ști astfel câți oameni au părăsit câmpul de luptă”, a explicat Zelenski.

Zeci de mii de civili au fost uciși de războiul Rusiei în teritoriile ocupate, a mai afirmat Zelenski, precizând că nu se cunoaște numărul exact, care va putea fi aflat abia după ce aceste teritorii ucrainene vor fi eliberate.

Cel puțin 10.582 de civili au fost uciși și aproape 20.000 au fost răniți de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, a informat sâmbătă Misiunea ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina (HRMMU).

____

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *