Tânărul care a lovit șase copii pe trecerea de pietoni a fost condamnat la 13 ani și 10 luni de închisoare

Un tânăr din Aninoasa a fost condamnat vineri la 13 ani şi 10 luni de închisoare de o instanţă a Tribunalului Hunedoara, care l-a găsit vinovat de comiterea infracţiunii de omor, după ce, în decembrie 2022, acesta a lovit cu maşina şase copii pe o trecere de pietoni din Petroşani , unul dintre ei decedând

Un tânăr din Aninoasa a fost condamnat vineri la 13 ani şi 10 luni de închisoare de o instanţă a Tribunalului Hunedoara, care l-a găsit vinovat de comiterea infracţiunii de omor, după ce, în decembrie 2022, acesta a lovit cu maşina şase copii pe o trecere de pietoni din Petroşani, unul dintre ei decedând ulterior din cauza rănilor suferite.

Politia la locul unui accidentFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

În plus, compania la care era asigurat şoferul va trebui să achite despăgubiri morale şi materiale victimelor şi spitalelor în care acestea au fost îngrijite, valoarea sumelor depăşind 695.000 de euro, potrivit Agerpres.

Potrivit soluţiei pe scurt, publicată pe portalul instanţelor de judecată, tânărul, care la data producerii faptei avea 19 ani, se face vinovat de comiterea infracţiunilor de omor, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Pedeapsa stabilită de instanţă poate fi contestată în apel într-un termen de 10 zile de la comunicare.

Şase copii cu vârstele cuprinse între 11 şi 14 ani au fost accidentaţi grav, în seara zilei de 21 decembrie 2022, pe o trecere de pietoni din municipiul Petroşani. Şoferul de 19 ani, din Aninoasa, ar fi urcat băut şi fără permis de conducere la volan, fugind apoi de la locul faptei.

Trei dintre copiii accidentaţi au fost transportaţi ulterior la un spital din Timişoara şi ceilalţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unul dintre ei, în vârstă de 11 ani, murind a doua zi, la Terapie Intensivă.

Şoferul a fost prins de poliţişti în oraşul Aninoasa, la scurt timp de la producerea accidentului.

Dosarul cauzei a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care au finalizat urmărirea penală şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în martie 2023, pe autorul accidentului de circulaţie. Rechizitoriul şi dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Hunedoara, spre competentă soluţionare.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1254

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *