Investigație Recorder: Un bărbat și concubina sa din Oradea s-au îmbogățit după ce au preluat averea unor bătrâni care au murit în condiții suspecte / Video-ul Recorder, șters din nou de pe YouTube, din cauza unei reclamații făcute de Biserica Lumina

​Un bărbat și concubina sa din Oradea au împreună 46 de proprietăți, terenuri și case. Jurnaliștii de la Recorder arată într-o investigație că cei doi ar fi reușit să intre în posesia acestor bunuri după ce, vreme de mai mulți ani, au urmărit bătrâni singuri cu venituri mari și, după ce s-au apropiat de ei

​Un bărbat și concubina sa din Oradea au împreună 46 de proprietăți, terenuri și case. Jurnaliștii de la Recorder arată într-o investigație că cei doi ar fi reușit să intre în posesia acestor bunuri după ce, vreme de mai mulți ani, au urmărit bătrâni singuri cu venituri mari și, după ce s-au apropiat de ei, au ajuns să le preia averea. În două cazuri documentate de Recorder bătrânii care i-au lăsat averea bărbatului din Oradea și concubinei acestuia au murit subit și au fost incinerați.

Captură video investigație Recorder „Vânătorul de bătrâni”Foto: captura video

UPDATE 21:00 Jurnaliștii de la Recorder anunță că investigația lor a fost eliminată de pe YouTube, din cauza unei reclamații, făcute de Biserica Lumina, ce invocă încălcarea drepturilor de autor. „Am contestat decizia și ne așteptăm ca investigația să fie din nou disponibilă pe YouTube în cel mai scurt timp”, spun ei.

  • „Pentru a doua oară în câteva luni, o investigație Recorder cu sute de mii de vizualizări este eliminată de pe YouTube, din cauza unei reclamații care invocă încălcarea drepturilor de autor. Biserica Lumina a invocat folosirea unor imagini în care Sebastian Burcă, persoana vizată de investigație, este botezat.
  • Investigația a fost ștearsă, deși termenii și condițiile YouTube permit folosirea imaginilor din surse externe pentru crearea de conținut jurnalistic. Am contestat decizia și ne așteptăm ca investigația să fie din nou disponibilă pe YouTube în cel mai scurt timp.
  • Până atunci, o postăm și aici, pe Facebook, pentru că, fie că ne place sau nu, trăim în epoca în care distribuirea informațiilor de interes public depinde de algoritmii rețelelor sociale” – au transmis jurnaliștii Recorder, miercuri seară, pe pagina de Facebook.

Un bărbat și concubina sa din Oradea au împreună 46 de proprietăți, terenuri și case. Jurnaliștii de la Recorder arată într-o investigație că cei doi ar fi reușit să intre în posesia acestor bunuri după ce, vreme de mai mulți ani, au urmărit bătrâni singuri cu venituri mari și, după ce s-au apropiat de ei, au ajuns să le preia averea. În două cazuri documentate de Recorder bătrânii care i-au lăsat averea bărbatului din Oradea și concubinei acestuia au murit subit și au fost incinerați.

Bărbatul din Oradea, Sebastian Burcă, nu este cercetat penal, deși autoritățile au în lucru un dosar în care este cercetată moartea suspectă a unui bătrân care a murit chiar în casa bărbatului.

Concubina acestuia, Ghizela Bălan, este urmărită penal pentru uz de fals, din cauza testamentului prin care bătrânul care a murit subit i-ar fi lăsat ei toată averea. Ea este cercetată în libertate, conform Recorder.

Apropiații bătrânilor care au murit subit cer explicații

Apropiații bătrânilor care au murit subit cer explicații și spun că vârstnicii au murit la scurt timp după ce au intrat în contact cu Sebastian Burcă și concubina sa.

Munca anchetatorilor este cu atât mai grea, cu cât în ambele cazuri prezentate de Recorder trupurile celor decedați au fost incinerate, asta deși, spun apropiații unuia dintre bătrâni, niciodată nu și-ar fi dorit să fie incinerat, ba chiar își cumpărase un loc ce veci într-un cimitir.

Contactați de Recorder, Sebastian Burcă și Ghizela Bălan nu au vrut să comenteze informațiile obținute de jurnaliști.

„Misiunea noastră este să le aducem în fața publicului și să le facem cunoscute. Stabilirea adevărului rămâne în sarcina Justiției”, explică cei de la Recorder.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *