Un Boeing 757 și-a pierdut roata din față în timp ce se pregătea de decolare. „S-a desprins și s-a rostogolit de pe deal”

Roata din față a unui avion de pasageri Boeing 757 operat de Delta Air Lines s-a desprins și s-a rostogolit în timp ce avionul se pregătea pentru decolare în weekend de pe aeroportul internațional din Atlanta, potrivit Administrației Federale a Aviației (FAA), informează Reuters. Boeing 757 operat de Delta Air Lines Foto: John Martin Davies

Roata din față a unui avion de pasageri Boeing 757 operat de Delta Air Lines s-a desprins și s-a rostogolit în timp ce avionul se pregătea pentru decolare în weekend de pe aeroportul internațional din Atlanta, potrivit Administrației Federale a Aviației (FAA), informează Reuters.

Boeing 757 operat de Delta Air LinesFoto: John Martin Davies / Alamy / Alamy / Profimedia

Incidentul de sâmbătă cu trenul de aterizare din față a survenit pe fondul unei examinări sporite a producătorului de aeronave de către autoritățile federale de reglementare, după ce un avion Boeing 737 MAX 9 a pierdut o bucată din fuzelaj în timp ce se afla în aer. Aeronava veche de 8 săptămâni era operată de Alaska Airlines.

Nimeni nu a fost rănit grav, dar FAA a consemnat la sol 171 de MAX 9 după incidentul din 5 ianuarie.

De atunci, agenția a recomandat companiilor aeriene care operează avioane Boeing 737-900ER să inspecteze ușile de pe aceste avioane pentru a se asigura că sunt fixate corespunzător, după ce unii transportatori au raportat elemente de feronerie slăbite în timpul inspecțiilor avioanelor MAX 9 la sol.

Potrivit unei notificări preliminare a FAA, depusă luni, care documentează desprinderea trenului de aterizare din față al avionului 757, niciunul dintre cei 184 de pasageri sau șase membri ai echipajului aflați la bord nu a fost rănit în incident, care a avut loc pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson.

În raport se precizează că aeronava se alinia și aștepta să decoleze când „roata din față s-a desprins și s-a rostogolit de pe deal”.

Avionul era programat pentru un zbor spre Bogota, Columbia, când s-a produs accidentul, iar un purtător de cuvânt al companiei Delta a declarat că pasagerii au fost îmbarcați într-o altă aeronavă, potrivit New York Times, care a dezvăluit povestea marți seară.

Ziarul a precizat că Boeing a refuzat să comenteze și a direcționat întrebările către compania aeriană. FAA a declarat pentru ziar că își continuă investigația asupra incidentului.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1254

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *