MAE rus denunţă „un act barbar de terorism” la care Occidentul este complice, după bombardamentul din Doneţk atribuit Ucrainei

Rusia a calificat bombardamentul de duminică asupra unei pieţe de la periferia oraşului Doneţk drept un „act barbar de terorism” şi a acuzat Ucraina că a efectuat atacul cu „utilizarea de arme furnizate de Occident”, pe care Moscova îl consideră complice, potrivit unui comunicat emis de Ministerul rus de Externe, potrivit News.ro. Maria Zaharova, purtatoarea

Rusia a calificat bombardamentul de duminică asupra unei pieţe de la periferia oraşului Doneţk drept un „act barbar de terorism” şi a acuzat Ucraina că a efectuat atacul cu „utilizarea de arme furnizate de Occident”, pe care Moscova îl consideră complice, potrivit unui comunicat emis de Ministerul rus de Externe, potrivit News.ro.

Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a MAE rusFoto: Alexander Zemlianichenko / AP – The Associated Press / Profimedia

„Regimul neo-nazist de la Kiev, susţinut de Statele Unite ale Americii şi de sateliţii săi, a comis din nou un act de terorism barbar împotriva populaţiei civile din Rusia”, declară Ministerul rus de Externe.

„Partea rusă condamnă categoric acest atac perfid împotriva populaţiei civile”, menţionează comunicatul.

Oficialii locali au declarat că cel puţin 25 de persoane au fost ucise în bombardamentul efectuat duminică de Ucraina în oraşul din estul ţării ocupat de Rusia. Alte 20 de persoane au fost rănite în atacul asupra suburbiei Tekstilşcik, inclusiv doi copii, a declarat Denis Puşilin, şeful administraţiei regionale instalate de Rusia în Doneţk. El a precizat că obuzele au fost trase de armata ucraineană.

În total, precizează MAE rus, au fost întreprinse şase atacuri de artilerie, vizând locuri aglomerate. Bombardamentul a fost efectuat din Avdiivka, care se află încă sub controlul forţelor armate ucrainene – recunoaşte Moscova, care susţine că s-au folosit arme furnizate de Occident.

„Toate acestea confirmă încă o dată implicarea sa (a Occidentului – n.r.) directă în conflict şi îl fac complice la actele criminale ale regimului Zelenski, care a demonstrat încă o dată inumanitate şi ură faţă de oameni nevinovaţi”, acuză MAE rus.

Comitetul de Investigaţii al Rusiei a lansat imediat o anchetă privind această infracţiune. „Toţi cei implicaţi şi responsabili pentru acest atac şi pentru alte atacuri teroriste pe teritoriul nostru vor fi pedepsiţi în mod inevitabil”, ameninţă Moscova.

Regimul lui Vladimir Putin profită de ocazie pentru a relua în comunicatul său narativul preferat al liderului în legătură cu războiul de agresiune pe care îl duce în Ucraina: „Dorinţa nestăvilită a Occidentului de a provoca o „înfrângere strategică” Rusiei prin intermediul marionetelor ucrainene, pe care este gata să le susţină nechibzuit şi fără limite, împinge regimul de la Kiev spre paşi din ce în ce mai nechibzuiţi, inclusiv acte de terorism, încălcări masive ale dreptului umanitar internaţional şi crime de război”.

Rusia cere „guvernelor responsabile” şi structurilor internaţionale relevante să emită o condamnare fermă a acestui „atac terorist brutal”.

„Tăcerea lor va însemna aprobarea tacită a uciderii civililor şi va încuraja neonaziştii ucraineni să comită atrocităţi şi mai sângeroase”, avertizează regimul lui Vladimir Putin.

De asemenea, Moscova reconfirmă că nu vrea negocieri de pace, punând vina pe Kiev. „Atacurile teroriste comise de regimul de la Kiev demonstrează în mod clar lipsa de voinţă politică a acestuia pentru pace şi pentru soluţionarea conflictului prin mijloace diplomatice”, arată comunicatul ministerului condus de Serghei Lavrov.

În final, Moscova transmite că îşi va continua „operaţiunea” din Ucraina până la îndeplinirea obiectivelor. „Necesitatea de a atinge toate scopurile şi obiectivele operaţiunii militare speciale este evidentă. Ameninţările la adresa securităţii şi actele de terorism nu trebuie să emane de pe teritoriul Ucrainei”, conchide MAE rus. (News.ro)

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1184

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *