LIVE Război în Ucraina, ziua 697: Donețk, bombardat de ucraineni, susțin autoritățile impuse de Moscova / Incendiu într-un port rusesc / Rusia a pierdut 376.030 de soldați în Ucraina, susține Kievul / Premierul Slovaciei va bloca aderarea Ucrainei la NATO

Un incendiu a izbucnit la un terminal de gaz lichefiat din portul Ust-Luga de la Marea Baltică, în regiunea rusă Leningrad, potrivit autorităților locale, care nu precizat cauza. Diverse surse rusești spun că localnicii au auzit drone și explozii în zonă. Premierul slovac Robert Fico a susținut într-o declarație pentru radioul slovac că va bloca

Un incendiu a izbucnit la un terminal de gaz lichefiat din portul Ust-Luga de la Marea Baltică, în regiunea rusă Leningrad, potrivit autorităților locale, care nu precizat cauza. Diverse surse rusești spun că localnicii au auzit drone și explozii în zonă. Premierul slovac Robert Fico a susținut într-o declarație pentru radioul slovac că va bloca aderarea Ucrainei la NATO. El a declarat că Ucraina va trebui să facă un „compromis” și să cedeze din teritoriul său Rusiei.

Soldati ucraineni pe front iarnaFoto: AA / Abaca Press / Profimedia Images

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 697 – LIVE pe HotNews.ro:

12:44Incendiul de la terminalul de gaz rusesc a fost cauzat de un „factor extern”, afirmă Novatek

Incendiul care a izbucnit sâmbătă seară într-un terminal de gaz de la Marea Baltică din Rusia a fost provocat de „un factor extern”, a anunțat Novatek, compania care gestionează obiectivul, fără a oferi deocamdată indicii, potrivit AFP.

„Potrivit primelor informații, incendiul a fost provocat de un factor extern. Nu s-au înregistrat victime și nu există nicio amenințare la adresa vieții și sănătății angajaților. Incendiul a fost localizat”, a precizat Novatek într-un comunicat.

12:19Cel puţin 13 oameni au fost ucişi şi alţi zece răniţi duminică într-un bombardament ucrainean asupra unei pieţe din oraşul Doneţk, din estul Ucrainei, aflat sub controlul Moscovei, a anunţat şeful ocupaţiei ruse din regiune, Denis Puşilin, transmit AFP şi Reuters.

11:40Rusia a pierdut 376.030 de soldați în Ucraina, susține Kievul

Rusia a pierdut 376.030 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie 2022, a anunțat duminică Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei .

Acest număr include 760 de pierderi suferite de forțele rusești chiar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea:

  • 6.181 de tancuri,
  • 11.466 vehicule de luptă blindate,
  • 11.862 cisterne și rezervoare de combustibil,
  • 8.875 sisteme de artilerie,
  • 968 de sisteme de rachete cu lansare multiplă,
  • 655 de sisteme de apărare aeriană,
  • 331 de avioane,
  • 324 de elicoptere,
  • 6.936 de drone,
  • 23 de nave și ambarcațiuni și un submarin.

11:16Douăsprezece persoane au murit într-o lovitură ucraineană la Donețk, un mare oraș din estul Ucrainei controlat de Rusia, potrivit ultimei actualizări, a anunțat duminică șeful administrației locale instalate de Moscova, Alexei Koulemzine.

10:55Autoritățile ruse au declarat duminică că un avion cu șase persoane la bord a dispărut de pe radar deasupra Afganistanului în noaptea precedentă, după ce poliția locală afgană a declarat că a primit informații despre un accident aviatic, informează Reuters.

10:36Opt persoane au fost ucise în orașul Donețk, controlat de Rusia în estul Ucrainei, de bombardamentele ucrainene, a declarat duminică Alexei Kulemzin, primarul orașului instalat de ruși, informează Reuters.

Potrivit lui Kulemzin, forțele ucrainene au bombardat o zonă aglomerată în care se află magazine și o piață.

09:40Un terminal de gaz lichefiat din portul Ust-Luga de la Marea Baltică rusăa fost afectat de un incendiu, a anunţat duminică guvernatorul regional, transmit AFP şi Reuters.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

  • Premierul Slovaciei spune că va bloca aderarea Ucrainei la NATO: „Kievul va trebui să cedeze Rusiei o bucată din teritoriul său
  • Zelenski: În ultimele 24 de ore au avut loc peste 100 de „ciocniri intense” pe linia frontului
  • Ucraina și SUA au desfășurat prima inspecție comună a armelor și a altor echipamente militare furnizate de Washington într-una dintre unitățile militare ucrainene
  • Rusia are o capacitate suficientă de apărare aeriană pe linia frontului Ucrainei și în Crimeea ocupată, dar nu pe teritoriul Rusiei, a declarat Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene
  • Volodimir Zelenski a vorbit despre realizarea de „noi acorduri bilaterale” care vor „reanima” dreptul internațional și a adăugat că noi pachete militare vor fi livrate „în săptămânile și lunile următoare”.
  • Pregătirea și coordonarea slabă a trupelor ruse staționate pe malul de est al râului Nipru în regiunea Herson le împiedică, probabil, să dislocheze forțele ucrainene din zonă, a informat Ministerul Apărării al Regatului Unit
  • Uniunea Europeană va fi capabilă să producă aproximativ 1,3 – 1,4 milioane de obuze până la sfârșitul anului 2024

——————

Evenimentele de sâmbătă privind agresiunea rusă au fost LIVE aici pe HotNews.ro

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *