Boris Johnson îl susţine pe Donald Trump: „Este exact ceea ce lumea are nevoie”

Fostul premier britanic Boris Johnson îl susţine pe Donald Trump înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, afirmând că revenirea acestuia la Casa Albă ar putea fi „exact ceea ce lumea are nevoie", relatează The Guardian. Boris Johnson Foto: Tejas Sandhu/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia În editorialul său săptămânal din Daily Mail

Fostul premier britanic Boris Johnson îl susţine pe Donald Trump înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, afirmând că revenirea acestuia la Casa Albă ar putea fi „exact ceea ce lumea are nevoie”, relatează The Guardian.

Boris Johnson Foto: Tejas Sandhu/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

În editorialul său săptămânal din Daily Mail, fostul premier a susţinut că, dacă Trump sprijină Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, revenirea sa la putere „poate fi o mare victorie pentru lume”, conform News.ro

Cu toate acestea, Trump a pus în mod repetat la îndoială continuarea sprijinului SUA pentru Kiev dacă va fi reales, în timp ce se laudă cu relaţia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Trump, care, de asemenea, a criticat în mod repetat şi în mod deschis NATO, a spus, de-a lungul timpului, că ar putea pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei în 24 de ore.

„Pur şi simplu nu pot să cred că Trump va renunţa la ucraineni; dimpotrivă, după ce şi-a dat seama, aşa cum cu siguranţă a făcut-o, că nu există nicio înţelegere cu Putin, consider că există o şansă bună ca el să dubleze eforturile şi să termine ceea ce a început – oferindu-le ceea ce au nevoie pentru a câştiga. Dacă acesta este cazul, atunci există toate şansele ca, sub Trump, Occidentul să fie mai puternic, iar lumea mai stabilă”, a scris Johnson.

Vineri, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a invitat pe Trump, care este favorit pentru a obţine nominalizarea republicană pentru Casa Albă, să viziteze Kievul.

Într-un interviu acordat postului Channel 4 News, liderul ucrainean a declarat: „Da, te rog, Donald Trump – te invit în Ucraina. Dacă puteţi opri războiul în 24 de ore, cred că va fi suficient să veniţi la Kiev, în orice zi în care mă aflu aici”.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 2122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *