Sondaj Ipsos: PSD, favorit în București la europarlamentare, USR pe locul doi / PNL la mare distanță de primele două clasate

PSD conduce în intențiile de vot ale alegătorilor din București, urmat de USR și de PNL, liberalii aflându-se la mare distanță în urma partenerilor de guvernare, dar și a partidului condus de Cătălin Drulă, potrivit unui sondaj Ipsos, realizat la comanda USR. Alegeri - sectia de votare Foto: Hotnews / Clarice Dinu Astfel dintre respondenții

PSD conduce în intențiile de vot ale alegătorilor din București, urmat de USR și de PNL, liberalii aflându-se la mare distanță în urma partenerilor de guvernare, dar și a partidului condus de Cătălin Drulă, potrivit unui sondaj Ipsos, realizat la comanda USR.

Alegeri – sectia de votareFoto: Hotnews / Clarice Dinu

Astfel dintre respondenții care cel mai probabil vor merge la vot, 33,7% ar vota cu PSD la europarlamentare. Pe locul doi se clasează USR cu 26,5%.

PNL se află pe locul trei cu un scor de peste două ori mai mic decât PSD. Astfel, liberalii ar fi votați la europarlamentare de doar 16% dintre alegătorii din București care cel mai probabil vor merge la vot.

AUR ar fi votat de doar 10% dintre alegătorii din Capitală.

Sondajul de opinie a fost realizat de Ipsos SRL la comanda USR. Datele au fost culese în perioada 01.11- 18.12, prin metoda fata in fata la domiciliu respondentilor, prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 5.400 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, educatie) pentru populaţia din Bucuresti (900 de persoane pe sector), cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 1,3%.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *