O senatoare aleasă pe lista AUR spune că soțul ei a sesizat DNA privind caravana medicală a formațiunii conduse de George Simion

Senatoarea independentă Rodica Boancă a spus miercuri seară că soţul ei a făcut sesizare la DNA privind modul în care AUR a cheltuit banii din subvenţie, pentru caravana medicală, în spatele căreia s-ar afla o fundaţie condusă de un deputat al partidului condus de George Simion, şi care a primit 11 milioane de lei, conform

Senatoarea independentă Rodica Boancă a spus miercuri seară că soţul ei a făcut sesizare la DNA privind modul în care AUR a cheltuit banii din subvenţie, pentru caravana medicală, în spatele căreia s-ar afla o fundaţie condusă de un deputat al partidului condus de George Simion, şi care a primit 11 milioane de lei, conform News.ro.

Senatoarea Rodica BoancăFoto: AGERPRES

Senatoarea Rodica Boancă, fost parlamentar AUR, a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că sesizarea privind Caravana medicală a AUR a fost depusă de soţul ei în iunie sau iulie 2023, pentru că acesta „a sesizat ilegalitatea modului în care se cheltuie banii pentru partide politice, de către AUR, folosiondu-se de aşa-zisa caravană medicală, în spatele căreia se află o fundaţie, care a primi din subvenţie o parte importantă, în jur de 11 milioane de lei”.

Boancă a precizat că ONG-ul se numeşte „Medici pentru sate” şi este condus de un parlamentar de la AUR, Mungaciu, care coordonează fundaţia.

„Acea fundaţie a fost înfiinţată special pentru a înghiţi banii pentru partidele politice parlamentare”, a mai spus senatoarea AUR, arătând că sumele sunt publice la AEP.

Senatoarea a mai afirmat că le-a spus celor din AUR la Congresul de la Alba Iulia, de faţă cu toată lumea, că „ceea ce vor ei să facă este foarte incert şi posibil ilegal” şi că a primit răspunsul că „este nebună şi că nu se pricepe ea la lucrurile astea şi au specialiştii lor care le spune ce trebuie să facă”.

Boancă a menţionat că acesta este motivul pentru care şi-a dat demisia din partid. „Am constatat foarte multe ilegalităţi şi nu pentru asta am intrat în politică”, a mai spus ea.

Senatoarea a mai afirmat că soţul ei a constatat ilegalitatea.

„A fost şi el membru AUR şi a fost înşelat şi el de George Simion şi partidul AUR şi influenţat să doneze fără ca apoi să ni se spună ce s-a întâmplat cu donaţiile, unde au ajuns banii. Erau nişte bani care trebuia să ajungă la copiii din Cernăuţi, habar nu avem dacă au ajuns, tot aşa prin nişte fundaţii paravan”, a completat Rodica Boancă, afirmând că a donat 5.000 de lei, cu acel prilej.

Ea a mai spus că toată lumea donează şi că toţi au donat şi pentru revelionul lui George Simion şi niciodată nu se ştie ce se întâmplă cu acei bani.

Despre plângerea penală, Boancă a spus că a fost depusă la DNA iniţial, şi „s-a plimbat, a ajuns la Ialomiţa, iar soţul ei a fost audiat la Ialomiţa unde a fost întrebat dacă îşi menţine plângerea, ulterior fiind făcute demersurile la Parlament”.

George Simion și alți trei lideri AUR, vizați într-un dosar pentru coruperea alegătorilor

Vă reamintim că Inspectoratul de Poliție Ialomița a trimis, marți, la Parlament, o informare în care parlamentarii George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu sunt menționați în legătură cu un dosar penal pentru coruperea alegătorilor.

Polițiștii au întreabat dacă cei trei parlamentari dețin vreo calitate specială prevăzută în Codul de Procedură Penală.

Contactat de HotNews.ro, George Simion a declarat că nu știa că are dosar penal. „Nu știu absolut nimic, poate e legat de caravana medicală. Nu știu absolut nimic”, a comentat liderul AUR.

În schimb, George Simion a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț ca reacție prin care acuză guvernanții că vor să „le organizeze dosare penale” și „să le însceneze diferite lucruri”.

„Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită. La începutul acesta de an, tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, că vor să ne organizeze dosare penale, că vor să ne însceneze diferite lucruri. Nu ne temem! Nu vă temeți! Dacă așa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită tam-nesam la ordinul domnului Ciolacu pentru „coruperea alegătorilor” – cu ce îi corupem noi, suntem la guvernare? – cu procurori, cu oaste, înseamnă că au pierdut deja meciul. 2024 o să fie anul românilor!”, a transmis liderul AUR, prin intermediul unui filmuleț pe Facebook.

În continuare George Simion s-a plâns că are contul de Facebook blocat și „că ceea ce odată ajungea la 1 milion – 1 milion jumătate de români acum ajunge la 500.000”.

„O să ne luptăm cu ei pe Twitter, pe Youtube, pe TikTok, o să ne luptăm cu dosarele penale pe care au început să ni le facă. Ne luptăm până la capăt și la final de 2024 noi o să fim învingătorii!”, încheie Simion.

Obiectiv România
Obiectiv România
Articles: 1274

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *